About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Monday, January 31, 2011

|| Selamat Pagi Amious ||

Salam dan selamat pagi geng. Kini saya kembali, 2 hari tidak beroperasi dengan jayanya. Bukan menghilang tiada berita tapi menghilang tidak mampu nak memunculkan diri. Sekarang ni saya akan beroperasi hanya mampu jika berada di opis jerk.

Oleh itu jika ada perkembangan ape² pon, silalah berinfomasi dengan saya tau. Eh hari ini Isnin, ada ke yg dah start cuti balik kg.? Apezs tak balik pun, lagi pula khamis ni ada photoshoot.

Nanti bawala ole² utk kiteorang ye geng, siapa asal Perak? Musim buah-buahan ke sekarang ye? Sedapnya dapat makan durian, kalau ada ni. jOm g sarapan la.

Friday, January 28, 2011

|| Demam Via Status Fb With My Blog ||



Salam morning blogger tegar. Hari ini mungkin 1 entry je sempat saya postkan. Walaupun dalam keadaan mcmni saya harus postkan even 1 n3 saje. Tak nak nampak blog saya kosongkan. Tapi dalam 1 n3 saje tp padat dgn maklumat utk seharian bg saya.

1.0
Tak boleh nak mengelak, arini saya demam. Act dari semalam tapi pagi je, petang dah ok. Macamane nak kata pagi ni nak g kerja xmampu nak bangun langsung jadinya saya ambil cuti je. Kalau amik MC, tak larat nak drive.

2.0
Walaupun dalam keadaan kesihatan yang tak mengizinkan diri pergi kerja (demam). Saya tetap kena laksanakan tugas lain sbb dah dibayar. Mana boleh macamtukan, kalau dah byr tapi xlaksanakan dengan baik.

Korang mesti tahukan, apa yang tugas harus dilaksanakan hari ini? yeah betol tu pandai ST, eh sape tu ST. Haa adalah, tanya cik SCC tu. Dia tau la sape ST ni. Okeh hari ini my SHOW dah tiba kat KLIA. Tapi ternyata bukan 2 lagu kena bawa tapi 3 lagu. 1 lagu baru backup dancer utk penyanyi, lagu Balqis tau ahakz.

3.0
Okeh biarkan hal diatas, NOW apezs nak share dgn korang. And hope dapat sokongan dr semua blogger tegar apezs hehe. Nampak tak kat sebelah kiri korang ada tulis status Fb via halusinasi. Nampak x? Haha cuba korang update status and post kat situ. Lepas tu g wall Fb korang, tgk ada tak perubahan pada status tu. Kalau ada cecite ceciter kat entry ni k. Kalau ada yg nak juga ke.. ;)



p/s: okeh apezs nak rest jap, nti nak g siap ke KLIA.

Thursday, January 27, 2011

|| Ben Ashaari Blog ||

Okeh kali ini nak JOIN bloglist En Ben pula. Pada yg nak join meih klik sini [Ben RAPI]. CEPAT!! sbb sekejap je opennya.

3.0
Settle yang lain. Ini pula cerita berkenaan ttg blog saya En Ben ye. Dalam sehari saya selalu update paling minimum 3 dan maksimum pula 6-8 n3 setiap hari. Saya baru 15 hari on blog Sayap Halusinasi Apezs jadi setakat ini sudah 61 post.

4.0
Kenapa saya nak berada dalam bloglist En Ben kerana saya ingin berkongsikan segala info2 saya pada semua BLOGGER. Yea jika ia memaparkan nama BLOG saya pada BLOG en ben.

5.0
Jika ditakdirkan saya menjadi POPULAR. Dengan rela hati saya ingin membantu BLOGGER yang masih newbie. Dan jika diizinkan la, kalau tidak saya tidak mampu hendak berkata lagi. POPULAR sebenarnya tidak memerikan manfaat kepada saya TETAPI bantuan yg ingin saya salurkan serta info yg boleh dibawa dalam harian.

|| 1st GA Pearl By Moon ||

apezs telah di tag oleh SCC a.k.a White Bunny. Jadi sesiapa nak join GA ni boleh la klik ini [GA]

Pilihan saya sudah semestinya warna PUTIH. Kerana putih itu melambangkan kesucian sesuatu bentuk atau kewujudan. PUTIH itu juga melambangkan betapa permulaannya sesuatu itu untuk dicorakkan agar ia menjadi satu yang amat berguna kepada semua. Tidak kira yg suka atau tidak suka. Mereka juga telah dibentuk melalui PUTIH bukan menuju kearah kewarna warniannya.

Kena tag orang pula, siapa suspek itu :-

|| Pagi yg Tension ||

Mendengar, merealisasikan, menuntut, melakukan dll..

WOIITTTTT!!!!
Mengong argh! Penat aku macamni, dah siap dan dah beri kelulusan. Aku pon dah tampal dan banyak pula komen ye. NOW nak suruh tambah sikit info, ape ni? Ngat aku xde kerja lain ke? Korang punya kerja tak siap, nak sabitkan aku punya kerja kenapa?

Poster tu dah siap tampal la, bukannya dalam pembikinan lagi. Korang tahu tak betapa teruknya nak buat POSTER tu. Bukan satu aku buat, sampai 4. Cuba korang buat and kiterg komen pula.

Penat weih! Lain kali korang tu buat kerja biar cepat, postkan info yg sebetolnya kepada staf sini. Kitergnya POSTER tu takde kena mengena lgsg hal korang ni. Betol buat org sakit hati pepagi ni. Maaf pada yg kena buat POSTER baru tu, aku dah malas nak ambil job tu dah. Design ni cukup setakat ni, aku masih ada job design utk yg lain pula. tu pun dalam proses FAHAM!!

p/s: sorry lepas geram jap haha..

|| REVIEW : Paksa atau Rela? ||

Diatas kebijaksanaan seorang yang telah meneka apezs bersarapan pagi ini. Dengan WAJIB nya saya ingin menebus kenyataan saya yg akan meREVIEW siapa yg dpt teka tepat ttg sarapan saya pada pagi ini.

Oleh itu ia terjatuh kepada salah seorang kaki blogger apezs. Nak tahu siapa ke? Jom tengok siapa yang tepat meneka dengan jayanya. Ada yang meneka tetapi kurang tepat sedikit, hampir² pon ada hehe.

Thanks sangat kepada yg sudi nak meneka ye :-

1

2

3

(maaf tuan tanah, picture ni copy kat 1malaysia. kat blog u, xleh copy hehe)



 Dengan ini S.S a.k.a Siti Safiyyah telah meneka dengan betulnya. Jawapannya nasi goreng + telor mata + milo. Haha katanya dia nampak sangat selalu kunjung ke sini. Mmg pon, selalu sangat terjah dan menyakat eden ni.

Naseb saya ni bukan pandai melatah, kalau tak macam² nti terkeluar. Haha.. Sedikit review ttg blog dia. Penulisan dia cantik, teratur, kemas. Blog masih suci kerana warna putih, gadget dia pon xbanyak tapi menarik. Loading jgn cakap ar, perghhhh mmg pon. Betul tu weih, eh! bukan lambat tapi laju. 

Cuma apezs kat opis ni xleh nampak jelas sgt blog dia kerana sini line dia block kalau ada yg da diblock ahakz. (pening² ayat tu.) Dia ni pengomen tegar juga laa. Pakar juga la dalam bab tutorial, follower? Fuhh ramai tu, kalah saya ni. Cik S.S bagi follower sikit haha.. Blog dia mmg kemas dan teratur.. Korang nak terjah tgk tak? Klik link tu [Siti Nusafiyyah]

p/s : jgn marah S.S, nama tu gurau jerk..:p

|| PERODUA Myvi 2011 ||

Pelbagai trend/design/wajah dll keluaran sekarang bagi pengusaha kenderaan sekarang ni. Yeah macam tahun lepas tu dekat KLIMS kan ada show ttg wajah kereta² yg meletop kebahbommmbeh pommmM..

Saya masih lagi gian nak juga beli kereta Myvi 2011 punya ni TETAPI sbb bajet la. Then utk melepaskan gian tu, asik dok search kat Google ajo kojenya. Kemudian saya terjumpa beberapa photo yg boleh dikaitkan dengan Myvi 2011 ni.

Photo tu melihatkan kenderaan tersebut tengah dipandu uji. Hehe seronok tgk cuma kalau betullah macam itu rupanya kurang pula utk mengingininya. Nak tgk ke jOm let see :-

*

*

*

*


 Apa macam korang? Ada yg minat?


Sumber : Paultan.org

|| Selamat Pagi Sayang ||

Salam. Morning boy and gurlz.. Blogger arini camane? Sehat ke? Ke ada yang sakit mata, tangan, tapak tangan, kaki, kepala ke. Yelah mana apezs tahu, kot kot ada yang bersukan sangat semalam ke kan.

What menu for this morning dear? Sodap ko. Kalau korang pandai ape saya sarapan arini? Cepat teka. Kalau betul saya nak buat review blog dia ni. Ahakz. Gituuu... Sambil² tu sila berikan pendapat anda tentang satu perkara ini :-
  • Apakah anda rasa tentang pengambilan Ketua AF9 yg bakal berlansung tidak lama lagi? Wajarkah 'dia' diambil untuk membentuk pelajar-pelajar Malaysia, memandangkan 'dia' seorang anak seni dari luar Malaysia. Siapakah yang wajar untuk memberikan jawapan kepada semua persoalan ini.

Wednesday, January 26, 2011

|| Pemilihan Gambar? ||

selamat petang korang semua. Ada yang tengah minum petang ke tu? Minum ape yea? Tak nak ke ajak apezs sekali? Orite tak nak laa kacau korang lama-lama just nak share something lagi hehe..

Takde tadi member cakap, derang mahukan siapa yang berkeyakinan yg boleh menjadi model. Hehe apezs pon gatai cakap kat dia nak join juga. Dia pun cakap la, boleh je. Wah apezs suka la dah org nak bagi kita join, yelah member ni pilih org yang pandai menggayakan je tau. Jadi apezs rasa 'tidak sesuai utk aku'. Dia dah ambil sedikit photo apezs, alamak padam muka apezs. Ermmm takpe kita tgk ajelah ape member saya cakap nanti haha..

p/s : Ok selamat menyambung minum petang balik ye korang. Thanks sudi baca hehe.. Saya nak sambung menari balik. Ahakz.

|| CONTEST : Sambutan Setahun taufiqhelios.blogspot.com ||

Kali ini sambil menjaga kaunter nak JOIN contest dari budak fiq. Dia datang jemput apezs g JOIN contest yg dia buat. Not bad laa dia punya syarat serta isi² yg perlu kita testing done. Oleh itu let's begin, Ooops terlupa pula. Korang nak join dan terjah syaratnya ke? boleh sila klik link ini [fiq setahun]



2.0
Selepas banner dah DONE. Kewajipan untuk memberikan sedikit ulasan berkaitan dengan pengalaman dalam berblogger. Sudah semestinya dalam dunia blogger ni ada pahit serta manisnya. Cuma kita sendiri (owner) yang tahu bagaimana perjalanan dunia blog kita sendiri. Org luar hanya mampu untuk melihat jika ia terpampar dalam n3 kita jika ada. Yes PAHIT mmg sinonim dengan pelbagai kerenah/kaedah/kejadian dll. Kalau kita nak mengambarkan ia dalam kehidupan blogger ni, haish buku jurnal xcukup. Tetapi serba sedikitla saya memperihalkan disini berkaitan dunia blog saya dalam masa PAHIT. Siapa nak telan pahitkan? Tetapi kita kena juga menelan kepahitan yang datang. Sedangkan ubat yg pahit pon kita kena dan sanggup menelan kerana nak meghilangkan penderitaan yg sedang alami. Walaupon kita terpaksa telan demi kehidupan yg akan datang, wajarkah ia memberi efect yang teruk pada kita? Itu semua atas kebijaksanaan diri sendiri.

Itu berkaitan PAHIT, bagaimana pula dengan MANIS/BEST ttg berblogger ni. Ini mari kita kongsikan bersama, PAHIT tu biarkanlah diri ini sahaja yg tahu. Tak elok nak diheboh²kan.. kan kan kannn.. MANIS pulak boleh disinonimkan dengan perkara yg boleh membuatkan kita bergumbira. Banyak perkara sebenarnya yg terjadi dalam dunia blog niyg boleh membuatkan apezs rasa bertuah la. Dari segi sokongan/dorongan/bantuan/kenalan.. Hish xmampu nak tersenaraikan semuanya. Kenalan apezs dalam blog ini pula, da laaa semuanya ramah tamah, ceria, happy go lucky dll. Derang buatkan apezs ase happy walaupon waktu tu apezs tengah bersedih, duka, tension, hyper be demabom (last tu xyah caye). Jadi saya rasa dunia blog ini memang seronok, walaupun FB serta laman sosial lain wujud mereka tidak dapat meluahkan apa yg sepatutnya seperti dalam blog ni. Tak caya? Meih terfikirkan sejenak : kalau kawan tgh sedih, tulis status. Pastu org komen ala-ala kesian je, kalau blog org beri supported yg bermotivasikan kembali. Macam dia buat entry utk kita, khas tu. ahakz. Jadi blogger adalah jalan untuk menjana pendapatan jugek kan.. Kepada blogger² selamatlah ye. Kamu dalam ingatan saya. lOve u.

3.0

Fiq suruh tag. Pada saya semua yang free boleh JOIN. Macamne nak join, meih klik sini kalau tak perasan yg diatas tu. [Fiq Blogger Tegar]

p/s: jgn korang tak join. hadiah dia lumayan habis.

|| mOrning amOus ||

Salam. Morning to all my friends whatever u do, dont think about the past. Wah apezs ko nasihat kat org bukan main lagi. Kena kat diri sendiri terkebil² nak menapak, haish gilerh la weih ko ni apezs. Saya tahu semua yg kamu cakap, cuma entah bila kena batang hidung sendiri susah pula nak bangkit dengan jayanya. TETAPI yg penting hidup mesti ENJOY. No more pain but happenies. Betul tak geng?
Jadi korang dah sarapan pagi ke? Sarap ape? me like usually lor, nasi goreng biasa bersama telor dadar. Kan sedap semua tu dimakan waktu pagi gini, tambah pula minum pagi dengan Hot Milo tuh.. All my paveret lah ahakz.. Today kerja kito semua macam biaso, busy² kan.

PERHATIAN : Nak minta sedikit perhatian dari korang yg singgah disini. Saya nak buat sedikit perubahan pada n3 saya . Iaitu saya ada ternampak sesetengah blogger dia punya n3 jika panjang akan jadi pendek selepas meletakkan istilah READ MORE/BACA LAGI dll. Jadi ada sesiapa dekat sini pakar dalam bab nak buat tutorial pasal tu? Boleh ajarkan apezs? Please ngat nak lebih show off my n3. PLEASE.. tQ sangat!

Tuesday, January 25, 2011

|| Jauh Aku Berlari, Tapi? ||

Hendak ku lari tapi mana kudratnya. 
Hendak ku simpan dalam hati tapi mana jantungnya.
Hendak ku tangisi tapi mana air matanya.
Hendak ku tatapi tapi mana rupa wajahnya.

Aduh kering segala air mahupun luntur segala kotornya. Dibasihi kini dengan keringatan air keresahan yang mungkin tiada satu pon mampu untuk membanjiri jiwa yang kontang. 

|| Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli ||

Sambil-sambil berlatih menari utk show jumaat ini. Apezs sempat lagi nak update n3 pada waktu ni.. Hahaha harap-harap cikgu tak perasan. Sebab saje je nak nak join BLOGLIST kali ini. Ada orang kata tuan blogger ni a.k.a Syafiq Rosli ini fames amous like En Ben juga tau. Jom kepada yang nak join bloglist dia. Meih klik SINI, sebab cara-cara dia mudah gilerh tau. Nak tahu ape? Meih tgk apezs jawab :-

S.R ini jawapan saya : APezs adalah LELAKI.


p/s : tu saje tau soalannya yg perlu jawab. bestkan hehe..

|| Apa Kau Pandang Ha JPJ? Mau Saman Ka? ||

Apa tengok-tengok hah? Ada hutang sama saya ka? kalau ada kasi itu duit ma. Jangan tengok lama-lama lor. Saya tau ma, saya ini kacak lagi bergaya okeh. Sudah cepat bayar itu hutang kalau ada.

Apa lagi u mau ma, macam sudah tak pernah tengok olang ooo. Hah malas saya layan sama kamu olang, bikin saya rasa malu sama ini muka. Tunggu situ kamu olang, saya mahu tunjuk satu celita.

Eh sudah kitawa awai-awai kinapa? Belum saya tunjuk itu celita, kamu olang sudah itu kitawa ya. Baguslah kamu olang ini, pandai kitawa. Saya suka suka sukaa.. bagus noo.. Saya tilak mahu bebel panjang-panjang no, kamu olang nanti scroll sama itu bawah lagi kasi tgk celita kilakau punya ha. ENJOY~


*


*


*


*


*
eh bukan, ini saya punya pokok bunga dekat rumah la. haha... TAPI ini :-
*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*
Ini olang perli JPJ ka ha kamu olang? Pening juga saya mau baca ini huruf. 


p/s : jangan marah ini hanyalah guraun sahaja. Sumber dari Oh! Media (Facebook)

|| Serangan Histeria Jilat Darah vs Pengsan ||

KES 0.1 :-

Semua sudah sedia maklum kot pasal histeria menjilat darah pada dada paper hari ini, BUKAN? Terasa agak pelik dan menyeramkan, kenapakah ianya terjadi. Adakah histeria disebabkan tekanan atau sebaliknya.

Apezs sendiri tidak mampo untuk menjawabnya. Ini kerana saya bukanlah orang yg pandai tersangat dalam bab ini. Semoga segala yang terjadi dijadikan iktibar dan berakhir dengan baik. Nak cerita panjang pasal kes ni, semua dah tahukan? Nak tahu juga klik bawah :-

klik KOSMO.

KES 0.2 :-

Ini bukan kes Histeria tau sebab saya pengsan. Ini kes amat berat nak memandang, kena pejam celik 100ribu kali rasanya. Saya TIDAK percaya sangat², kerana betulkah ape yang telah saya lihat.

WEIH!! Weih Weih... haha tak tahu nak panggil sape lagi ni. Trade mark ape nak pakai ni. Tolong ingatkan aku? Tolong kejutkan aku? Tolong bakarkan aku? Tolong sepakkan aku? hahaha pening pening pening. 

O000oops sorry GENG.. Teroversited pula dah, eh! bukan terover acting pulak dah. Janganla buat muka yang teruk macamtu kat apezs. Apezs minta maaf yeah~ Ini kesahnya, pagi selepas join segmen² yg saya dah buat tu.

Saya terpandang dekat follower yang dah bertambah tu. Sekali terpandang dan mengimbas menggunakan lensa D90. En Ben ada kat FOLLOWER saya laaa... Biar betol?? Adakah org lain pakai picture dia. Ahakz mmg betul dialah..

TAK PERCAYA lagilah! Betul ke ahakz.Nah bukti :-

|| SEGMEN : Bloglist IX ||

Hah kali ke-2 untuk n3 SEGMEN bagi pagi ini. Fuhhh tuan tanah IX jemput apezs ke blog dia dan JOIN segmen ini tau. Apa lagi dengan rela hati sudi je. Jadi jom :-


Korang nampak tak apezs tengah suka ria ni. Weih gituuuu bukan la.. Ada pula kata saya tengah bercinta pulak. Hish jauh simpang nak belok tu. Sebab tgk Flash Banner tu laa, nmpk tak yg atas tu. Cantik weih, apezs sampai ase nak menari lak *tetiba lak ahakz~

Apezs join segmen ini kerana ingin meramaikan kenalan lebih lagi pada kaki BLOGGER yg tegar ni. Biasalahkan hidup ni ase nak berkawan bukan sehari dua, sepanjang zaman saya rasa. Indah berkawan sukar kita nak dikata-katakan.

Bloglist ini bagus juga untuk mengenali dimana kawan kita sedari terhadap blog kita dan juga kita dapat tahu betapa kenalan kita amat titik beratkan ttg BLOGGER Malaysia. Oleh itu Maju Sukan Utk Negara kita yang comel, segak dan lawo ni kehadapan lagi.

BLOG OWNER : Apezs Shah
SEX : Male

** Siapa nak join meih klik SINI**

|| SEGMEN : Aku Hangat, Nak Join Bloglist Jejaka Terhangat ||


Kalau ada yang free-ling untuk bersama-sama dengan saya. Boleh je JOIN segmen ini, yelaaa kan boleh kita menambahkan kenalan lagi. Betul tidak? Segmen ini saya telah di tag oleh Adam a.k.a Abg lOng eDen, korang jangan lupa terjah dia. Dia seorg yg berpuitis tau.

JT ingin 2 point about my blog, then here :
  • Blog ini adalah BLOG kelahiran baru dr Apezs Slamber. Blog ini diwujudkan kerana ketidak puasan hati saya kerana masalah itu tidak boleh diselesaikan. Tetapi ia masih wujud untuk saya punya posting bagi NOVEL.
  • Dalam FOLLOWERS saya mempunyai ramai kenalan yang amat ramah tamah, ceria, tidak sombong, happy go lucky dan pelbagai. Nk kasi contoh ke? boleh je, tp jangan lupa terjah derang juga:-
*Sebenarnya ramai juga yang sudi singgah sini kerana merekalah saya disini. Bagaimana nak senaraikan tu ramainya ahakz.. Semua dalam BLOGGER ni ramah tamah dan baik tau. Jangan tak percaya... ;)

JT juga ingin saya senaraikan 2 point about his blog :-

  • Blog dia saya suka dekat mana? Anda tahu? Cepat teka, salah tu geng. Dekat header dia, menarik gilerh tau. Api ibarat my name apezs ahakz.
  • Saya suka dengan penyampaiannya yang menarik tu. Blog dia pon tak berat sangat.
JT suruh saya tag 2 persons. Now 2 persons yg BERTUAH adalah :-

p/s : Kepada yang sudi nak join jangan lupa klik SINI tau. I lOve u.

Monday, January 24, 2011

|| jOm KecOh ||

Orite before nak g meeting, hupdate n3 jap. Walaupun ada yang tak datang baca tapi ase mcm xbest page kosong bagi masa yg berjalan.

Masa berlangsungnya pemergian saya, niat dihati nak share sesuatu kata-kata. Tapi korang dah lunch ke belom? Lunch ape arini?

:- Jika lidah yang memulakan peranan sebagai perasa, bagaimana pula dengan giginya? Bukankah gigi dan lidah memainkan peranan diwaktu yg sama.. 

:- Jika tangan boleh memegang, bagaimana pula dengan kaki? Bukankah peranan tangan & kaki memainkan peranan yg sama bila memerlukan tenaga..

:- Jika mata dapat memandang kesemua, bagaimana pula dengan mata hati. Bukankah ia lebih tajam penglihatannya.

Act saya hanya ingin meluahkan apa yg dirasa. Tiada makna apa pun, jangan peningkan kepala ye. Saya beransur dulu weih~ lOve u.

p/s: what goes around, come around..

|| mOrning Beside You ||

Salam morning semua BLOGGER. Fuhhhh ponat, tadaaaaaaaaa I'm Back Daddy Mommy. Hehe siapa tu? Kehkehkeh.. Merepek je keje pepagi buto ni. Ya Allah lama sungguh saya tak update blogkan.

Walaupun hari minggu adalah hari utk beristirehat tetapi kenapa entah padaku hari 'busy'. Kerja pun kena bawa balik ke rumah tau, jangan main². Mana saya tak sibuk, kerja tu hari ini dah kena submit but still not DONE!

Banyak sangat design yang perlu saya buat. Saya ni bukannya jawatan designer tetapi kenapalah derang ni bagi kerja tu. Ini kena minta naik pangkat ke jawatan lain jela. Hahaa.. So saya pon nak minta maaf kalau ada salah silap.

Insyallah saya akan BW/terjah korang lepas ketidak sibukan nanti.Korang jangan lah segan² nak datang singgah sini. Kalau ada yang sudi tu tinggalkan link nanti saya terjah. Insyallah! Dah sarapan ke? Saya tak kot sbb xsempat dah.

Nak hupdated n3 dan lepas tu terus buat kerja sambil jaga customer service punya tempat hehe. See petang dah ada meeting kena attend, jadi ape lagi korang jaga kesihatan noh (aits xde kena mengena pula hehe).


p/s : Jangan segan nak JOIN contest ni okeh.

Friday, January 21, 2011

|| Atas Nasihat Rakan Blogger ||

Diatas nasihat rakan blogger saya. Mereka ingin saya extend kan lagi tarikh TUTUP contest ini. Oleh demikian saya bercadang untuk melanjutkan tarikh bagi penyertaan ini dengan lebih lama. Mungkin lebih 1 bulan lagi, ini kerana mereka menyatakan mungkin ada yg pulang bercuti.

Tidak dapat menyertai jika waktu yang singkat ini. Mungkin betul juga kata-kata mereka ni. Yelah orang nak balik bercuti lama bukan, cuti raya cina. Betul tak? Jadi apezs dengan rela hati dan menyanjungi akan memanjangkan lagi tarikh itu.

Tarikh yg akan ditutup setelah dikira tolak darab tambah bahagi jatuh pada 27/02/2011 & akan mengumunkan nama pemenangnya pada 28/02/2011 jam 9.10AM.
SETUJU @ TIDAK SETUJU??
~ KEPUTUSAN INI MUKTAMAD~

|| mOrning After Dark ||

Salam. morning korang semua, walaweih awat comel² dan kacak² sangat hari ni? Nak g mana tu weih. Tak nak ajak ceQ ka. CeQ pun teringin nak ikut angpa jalan², tak mau ka ajak ni. Karang ceQ merajuk takpon menangis karang ha.

Sorang segak sorang lawo, nak p mana? Apa? Kija. Lor hari ni kija ka? Ish ceQ terlupa la, rupanya kija hari ni. Patutla ceQ terlewat bangun. Awat angpa tak kijut ceQ, kan dah lewat g kija.

Hah lagu mana nak buat ni? Apa? Nak suruh ceQ amik cuti ja! Mana boleh lagu tu weih, ceQ raya cina nak cuti lama tau. Nak p jalan² ke Terengganu tau. Mana boleh ceQ amik cuti skrg, rugi nanti. Takpa ceQ p redah ja noh, angpa jangan dok gatai p habaQ kat my big boss lak. CeQ seligi laju² nanti. Ada mau?

Sebelum tu angpa dah makan ka? Kalau belum, nanti angpa turun nak g beli sarapan jangan lupa tapau utk ceQ sama na. Nanti ceQ dah lewat sgt kalau nak turun p beli makan. Jangan lupa! Ingat pesan ceQ ni na.


"SELAMAT PAGI SAYANG'
p/s: Jgn lupa pukul 9PG nti jemput dtg blog. Ada contest tau!! Kalau sudi war² kan la hehe.

Wednesday, January 19, 2011

|| jOm Gegar blOg ||

Yeeee korang jangan jeles ye, apezs nak join segmen dari EN. Ben lagi. Ada sesiapa dekat sini nak join segmen ini? Boleh je, silalah buat demikian dengan cara klik sini --> [gegar dunia?]


Tahu tak segmen ape ni? Hah ni nak kasi tahu : JOM GEGAR BLOGKalau korang nak join boleh je. Jangan la terlupa untuk klik dan join okeh.!!!

|| Saya Layangkan Kepada Anda ||

Salam saya ucapakn. Sebenarnya n3 kali ini berkisarkan kisah ttg photoshoot tu lagi hehe. Bukan apa, aritu ada permintaan dr BLOGGER mnt saya showkan lagi photo² yg diambil kat Genting tu.

Saya tak boleh nak showkan semua, boss saya cakap xboleh. Jadi salah satunya saya paparkan disini jugalah. Salah satunya sahaja hehe. Jangan marah yea pada yang meminta tu [dia nk byk hehe]



*alamak ter-dua pula, enjoy the photo ye hehe. Itula model² become pada photoshoot itu hari. No EDIT pon! *malunya saya, jgn ada yg benci sudah...

|| Berita Terkini ||

Berdiri dan melemparkan suara saya disini, ingin menyampaikan satu berita terkini. Tentangnya kisah bermula pagi tadi, selepas entri INI dan kini ia telah diikuti oleh segelintir pihak yang mahu bersama-sama dalam dunia ini. *korang dengar ke sore saya.

bermula dari sini. Facebook~

Apa apezs dah banyak bebel ke? kalau camtu, saya pendekkan cerita jela. Hehe apezs ada war-war kan pasal page fun tu pd kenalan² rapat. Tak kiralah dekat opis ke, kat FB ke and blog pon ada.

Dan oleh itu ini saya punya :-

nampak tak? hehe suka tak, tapi ngat nak tukar picture tu. haha.. nanti²lah.

Dan ini dari kaki blogger yg pertama dia follow saya di 1M:-
nama dia dalam 1M tu, Ummi Kalsum. katanya apezs xkenal dia mula-mula haha. Orang kenal je, saje wat gempaQ tak kenai haha. Korang nak terjah blog dia tak? Meih klik sini tau --> [whitebunny]

Dia ni suka haiwan seperti bunny. Tambah² pulak kalau warna putih, cukup suka. Apezs ada nak kasi dia tapi nanti ST apezs tu menangis. Macamane? Sape nak nenennn kan dia haha.. ooops tercharut lak. sorry.

Blog dia ni white also, and nice la sbb mix dgn pink. Biasalakan wanita tidak akan lari dgn pinky hehe  BUT not all la. Sedikit review utknya.

p/s: dia join kerana MR.IX ada wat review ttgk 1M ni. thanks to him juga, saya join kerana review dia.

|| Selamat Pagi 1Malaysia ||

Salam. Blogger² sekalian, macamane hari ni sehat kew? Den sehat jo. Saya nak share something yg NEW dan asenya macam best kat korang semua. Jika ada yang nak join, jangan lupa tau add la saya hehe.

Walaupun ada khabar angin kata FB nak kena tutupla, walaupun hanya rekaan. Tetapi KINI kita tidak perlu risau dah yea, sebabnya kita ada page dari Malaysia sendiri dan semestinya bukan khabar angin yg kata dRbook itu ye.

No no no nooo... Ini page from Malaysia sendiri like FB juga. Siapa yg nak join meih cepat tau, saya tengah decorated my page profile tu. Nak kasi cantik katakan hehe.. Meih klik sini --> [1Malaysia].

p/s: jangan tak jOin tau, apezs g wat kije dulu. nanti sambung deco page hehe.

Tuesday, January 18, 2011

|| NOW Time Sudah Tiba Masanya ||

Yes hari yang dinantikan sudah pun tiba. Ape² entah tajuk tu, merepek je keje apezs ni. Seronoknya, hari ini ada latihan menari utk show di KLIA pd 28/01 nanti. Tak sabar bagaimana step yang cikgu baru tu nak kasi. harap dia takdelah garang sangat.

takot dengan cikgu yg garang ni, saya cepat tersentuh hati dan terkencing nanti. *Weih jangan percaya tipu je tu. Apezs siapkan dirimu sebelum waktu itu tiba. haha semoga apezs berjaya hafal step. Korang tlong doakan yea.

p/s : jgn ada yg gatai nak g tgk apezs tarikh tu. kissing laju² karang.*malu tau!

|| Adakah Benar yg Ini? ||

Fuhh meeting dah habis tapi minit kerja yang harus dilunaskan. Perghhh banyak gilerh kerja, sesal tak datang kerja semalam. Tapi sehari je pon xdtg, kalau seminggu mamposss den. Habis handle meeting ini, timbul pula hal lain.

Kena handle meeting 5S pulak, kenapa pula den yang dilantik jadi ketua ni. Takde kata SETUJU pon, pandai aje korang tau. Dah la kena handle utk Kreatif & Designer. What my face like a designer ke? Ish³!! Perah otak kalau camni.

Sorry korang tercerita hal over lak kan. Kali ini nak share pasal satu picture yang tak disangka terjumpa. Kerana ini adalah azam tahun 2011 (jika tercapai). Nak tukar kereta baru hehe. Tengah dok search 5S terkeluar gambar ini.

Mmg niat nak beli kereta keluaran Perodua yg terbaru tahun ini. Cuma tak pasti apakah rupa terbarunya, ternyata dah ada yang lakarkan. Cuma belum ada kepastian, jadi apezs nak share ngan korang. jOm tengok benarkan yg ini? :-
*

*
*

*
*

*
*

*
*
 Jika benarlah ini keluaran yang akan datang, saya saluted sebab gempaQ dan cantik. Picture ni saya amik dekat uncle Google. Ni bertambah niat nak beli, kalau berkeizinan bajet la hehe.. (",) oklah apezs kena sambung kerja balik. Maaf kawan-kawan sebab xdpt nak BW atau bersuai mesra dengan korang. Yg PENTING I lOve You~

p/s : tahu tak apezs pakai kereta ape? nk tahu ke? xyah la.. *malu.

|| Mesyuarat Terkini ||

Salam selamat pagi BLOGGER. Sehat dok? Tajuk n3 kali ni nak gempak je kejenya hehe. Saya mmg ada meeting pon. Walaweih hehe, dah sarapan apa pula hari ni? Tengok masuk aje keje dah kena attend meeting. 

Nasibla tak datang kijo semalam (demam laa bukan sengaja pun). Semalam dah org mencari² kita. Haish xboleh dok hilang sekejap. Mak weih, korang den keno poie dulu ni. Time sudah masa. Jumpa lagi ~

Monday, January 17, 2011

|| Tengok n Komen Cepat. Kritikan ahakz ||


Short entri je kali ini hehe.. Bukan ape saje nak put this finally dapat juga piture yang saya nk tunjuk. Saya nak tunjuk kat korang yg tengah shooting dalam kabus tebal dan hujan rintik2 kat mana? Oversea okeh.

Sempat aje saya pergi oversea dalam sehari kan. Siapa mampoo kat sini haha. Kalau ada yang mampoo bagusla, saluted sikit sebabnya 'Oversea' ni dekat sahaja pergi. Tak payah susah -susah nak pergi yang jauh.

Korang tahu punyalah kat manakan? Jadi anggukkan sajo hehe. Tebal sangat kabus dia sehinggakan apezs time itu dah selesema dan tahap gigilan pula. Ish sukar nak ramal, ggggrrrr..*sambil ketap gigi. hehe...Sayonara...

|| Photoshoot d' Genting Highland ||

Boss saya minta maaf tidak dapat hadirkan diri di pejabat untuk hari ini. Sebab saya demam lor haha. Kesahnya sebab semalam cuaca di Genting Highland agak sukar nak ramal. Teruk jugala boss, jangan marah ya.

Act. hari ini nak masuk kerja la sebab hari Isnin kan, tetapi dek kerana badan saya yang tidak sehat. Terpaksa ambil cuti untuk rest. Rest ke ko ni apezs, habis siap update blog lagi ni hah. Alaa ape salahnya saya nak update blog, tak boleh tinggalkan blog la.

Biasalah kan saya dah la weekend aritu blog tak pula di update. Takkan ada masa mcm arini tak nak ambil kesempatankan. meih dekat sikit weih. Saya nak cerita sikit ni, pasal g Genting tu. Best gilerh!!..

I g Genting aritu(ahad) ada hal weih, best tau sebab sambil bekerja sambil bercuti. Kerjanya saya ada shooting/photoshoot dekat sana. Photoshoot dengan model-model baru termasuk saya hehe. Yg best kat Genting tu.

Keduanya bercuti kan, ala mean's sambil-sambil cuci matala kat sana. Melompat sana sini tahu tak, best tu tgk keadaan yg susah nak dpt kat bawah. Cuaca Genting time tu fuhh sejuk gilerh, dah macam kat oversea okeh. Kabus dia tebal, hujan rintik2 je kkdg tu.

I dah pakai jaket setebal alam pun still terasa ke tulang, shoot pon dalam keadaan macamtu laa. Sebabnya nak kena habis cepat juga, banyak lagi place utk di pose shoot tau. Jadi we'ols redha dan be normal la. Hehe..

Alhamdulilah semua dalam keadaan baik even I'm a new. Thanks to my like pengarah a.k.a mmg model, dia yg banyak membantu we'ols to expose like what we have do. Mmg dia banyak membantu.

I nak upload sedikit picture disini pun tak dapat la korang sebab I belum amik photo2 itu lagi hehe. Apa pun best tu, pengalaman yang susah kot nak dilupakan. masih ada 2 lagi sessi utk dilunaskan. Skrg nie tggu new from pengarah jela. Hope jangan buat time raya cina hehe.

p/s : korang pula, weekend aritu watpe?

|| Mana Menghilang Weih ||

Salam Noon korang. Ya Allah lama sungguh juga kot saya menghilangkan diri kan. Walaupun hanya 2 hari terasa 2ribu tahun tak? Haha propa sangat kau apezs ahakz.

Korang amacam sehat ko? Teman ni sehat ajo, penipuh punya laki. Dok eh saya tak sehat arini, jadi nak ke kerja pun xboleh la. Tapi nak update blog pasti boleh punya hehe. Kenapa saya demam? Hehe nak tahu sebab ye?

Semalam kat Genting cuaca dia Ya Allah tuhan saja yang tahu. Kabus dia tebal gilerh tuh. So arini kena serangan demam sikit dan selesema. Weekend saya agak busy dan weekend seterusnya kerana ada 2 perkara.

1.0 : Bakal busy dengan latihan menari semula hehe.. Ada job utk 28/01/2011 ni kat KLIA. Tahu tak lagu ape saya kena bawa? ke-1 Asli, ke-2 Kontem asenya lagu waka-waka haha. Gierh la... Tak tahu nanti jadi apa, Insyallah cuba yg terbaik.

2.0 Ini nak tahu juga ke u? Nak kena tunggu entry seterusnya. Ini juga berkaitan dengan ketidak sehatan saya itu.

Jadi korang amacam sehat ke? Kerja banyak tak? Yg mana study tu, asgment melambak tak? Nak saya tlong tengokkan? hehe.

Friday, January 14, 2011

|| Chart En Nuff vs J-Pop Song ||

Salam Jumaat korang. Bertemu lagi kita di petang la ni noh. n3 apezs kali ni just nak share pasal benda nieh. Benda nih toksah dok buat main-main na, setengah orang kata bahaya. Sebab pa tau, dia yang malas nak dengar ka nak melihat/tengok ka. Mereka-mereka ini akan meluat tapi boleh kaver lagih. Hangpa xcaya noh, okeh takpa meih baca ke bawah lagi.

Rajin sangat hari ni saya nak habaq kat hangpa :-
1. pasai chart/carta la.
2. pasai ada orang kata 5 perkara dia xsuka.

1.0
hangpa baca, teliti, tengok kat blog saya ni. Rasa-rasala ada tak saya ni ada tulis atau letak bahasa-bahasa yang pelik² ha? takdok laaa, saya tengah pelik dun ajaiban ni. Ada orang tengah dok VIEW blog sayo dari negara. 
HAH!!?? Apa? NEGARA? Negara mana pula yang dtg view ni? Meih kita p tengok. dia punya chart sumbangan En Nuff. Eh saya punya chart da. Ape lagi scroll la kebawah lagi. Jangan la hangpa dok buang maso... :D

*

*
 Tadaaa ini lah. Hah kalau nak nampak lebih jelas, hangpa p la tekan gambaq ni. Biar kasi besar sikit noh. nampak tak kat situ tulis Japan,Brunei & Egypt. Negara itula yang saya tak tahu nak kata apa terutama Japan & Egypt. Brunei tu mungkinlah kan depa paham kan kan kan. Setuju dok? Japan ni pula ada kaitan ngan kes ini, scroll sini no. 2 

2.0
J-Pop ni sebenaqnya kes kawan blogger kita juga. Dia sebenaqnya dok la suka sangat eh pasai lagu² dari J-Pop. Tu ja, xdok yang teruk pon haha. Hangpa ni jangan la marah ceq, sajo ja nak kongsi ngan hangpa. Boleh je kan. Dalam banyak no 1-juta2 kan. Dia amik no. ni, 5 sebab saya tidak minat K-Pop & J-Pop. 

Weih hangpa ni, jangan la marah kat dia. Dia kan hanya bagi pendapat tang hai-hai dia ja. Bukan dok kutuk yang mana suka dok, saya pon suka weih J-Pop/K-Pop. n3 ni sajo nak mengada-ngada ngan dia. Dia kawan kamcen ceq tau. Hangpa nak tahu sebab-sebab tu ka. Boleh ja, p terjah blog dia. Nak senang meih klik yang ni terus terjunam dalam blog kes ni na. [K/J-Pop]

p/s : Siti saya saja nak gurau2 ja na.. Jangan marah... Kalau ada kekurangan pada blog saya, minta maaf banyak-banyak na. Gurau² ni. Sorry tiba² loghat bertukar pula, walhal xreti sangat pon nak cakap camni. Saja gatai..;)

|| Memories by Memories ||


























Salah satu kerja yang saya lakukan ...;) Sorry la korang sebab terpaksa scroll kebawah sangatkan. Bukan apa, saya tengah berusaha mencari tutorial untuk buat ON/OFF tapi masih tak berjumpa. jadi apezs buat camni jelaa haha..