About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Tuesday, January 11, 2011

|| Ucapan Bukan Kucupan yg DIberikan ||

Sebelum apezs memulakan bicara. Apezs nak ingatkan, ini hanyalah percubaan. Jadi atau tidak saya sendiri tidak tahu lagi sebab tgh testing ahakz. Kita sesama lihat dibawah nanti okeh. jOm :-

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"Jutaan terima kasih apezs nak ucapkan kepada Cik Niesz. Dia cuba bantu apezs untuk buat kotak ini. Kalau tidak saya masih tidak tahu bagaimana mereka lakukan ini. Cantik sangat tu yang ingin mencubakan. Kalau tidak tak mahylah saya. ahakz demand pulak tetibakan."
 
2.0
Ini pula kisah Cik Tukang Bebel kat apezs. Ahakz awak gurau je ni. Kalau tanpa dia, saya tak mampu lagi nak buat template bagi kemahuan saya yang lebih kurang macam ini. Korang tengah tanya saya ke ni? Tuan yang membantu saya ye. Okeh biar saya perkenalkan kepada korang semua. Seorang yang masih muda, tidak lokek memberikan ilmu dalam bidang profesinalis BLOG ahakz. Sedap tak tittle tu awak.

Saya perkenalkan si gadis manis. Dengan berhemah madahnya seperti ini :-


"Aku tak mencari lelaki kacak sekacak Shahir tapi aku mencari lelaki yang bila aku lihat wajahnya hatiku menjadi sejuk.. Aku tak mencari lelaki yang bisa menggerunkan pihak lawan seperti Safee Sali tapi cukuplah dia mampu membuatkan aku berasa selamat di sampingnya.. Aku tak mencari ustaz-ulamak tapi cukuplah kalau dia mampu menjadi imam ku ketika kami solat berjemaah.. Aku tak mencari lelaki yang kaya raya tapi cukuplah dia kaya dengan ilmu dan senyuman.. Aku tak mencari lelaki yang romantik bermain dengan ayat cinta tapi aku mencari lelaki yang betul-betul berani berjumpa dengan umi dan abah memohon restu.."


Pradaaaaaaas Cik Siti Saffiyah. Walaaaah~ 


p/s : tanpa mereka berdua ni. tidaklaa jadinya yang apa diinginkan oleh saya. hah ape tgk lagi, terjah derang cepat tau. 


p/s : nasib ada ini juga dari blog Intanurulfateha/html colour/MyCuteGrafics.


** Thanks to All**

49 comments:

ch!natsu said...

mmg kene terjah nie.. hehe..
cmne wat box tue.. nice.. =)

nulhazwany abdul malik said...

ooo ade tutor ye...
nak jugak nak jugak ^^

nulhazwany abdul malik said...

oo ade tutor ye
nak jugak nak jugak ^^

cerita-gadis-ini said...

giler mantap madah jiwang yg last tu..i like!

niesz said...

hehe..welcome apesz..xpe, niesz cube tlg mane yg niesz tau ek..mmg x nmpk la kalau pkai bckground nie, nnti try tukar bckground lain ek..td niesz da ajar kan...hehe..selamat mencube! peace! :P

Hanim Mahali said...

boleh la ajar camne nak buat kotak camtu entri blog... buat satu entri tutorial khas untuk itu...

niesz said...

welcome awak..

nice la background itam tu..rase cam jealous lak tgk..hehe..thanx tuk awak gak sbb promote link niesz..haha..prasan je niesz nie..peace!

cik Ladies said...

wa .. seronok la apezs da dapat bt blockquote tu , thniah ..
lawa la blockquote apezs *jeles* ..nk tiru skit la . haha .. :)

sekamar rindu said...

salam,,

comel kotak tu..:)

FATIN MRAZ said...

percobaan yg berjaya nampak nyer.. ;) leh la tya die pasnih..

apezs shah said...

|chinatsu| jngn tak terjah tau.. cepat2 hehe... senang aje nanti saya buat entry yea..;)

apezs shah said...

|NAM| yerp tutor la tu kan yg dapat mengajar kita buat.. tol x awak.? Nak juga ke? nanti tgk yea.

apezs shah said...

|CGI| Kan mantap gilerh madah tu.. saya pon suka..;)

apezs shah said...

|Hanim| Hehe Insyallah nanti saya buatkan yea... Skrg nie kena lebih belajar laa camne nak terangkan, takot laa kan.. xfaham pula. ;)

apezs shah said...

|niesz| Ahakz ape ni tutor jeles ngan anak murid punya pulak haha... Nice kan apezs suka.. thanks..;)

apezs shah said...

|Cik Ladies| Hehe akhirnyakan apezs dapat buat juga.. Jangan laa jeles.. sedih karang ha hehe..:p
CL punya pon cantik ape kan.

apezs shah said...

|SR| Salam.

Comelkan.. Suka sangat saya pon..;)

apezs shah said...

|Fatin| Percobaan pertama yang berjaya, yes sudah pastinya. Hehe suka saya. Boleh je nak tanya..;)

Amirrah Zawani said...

saya pnya kotak tu guna plain kaler je.. nti nak tukar letak bg cantik2 sikit lah :)

apezs shah said...

|Amirah| Hehe bagus juga kalau macamtu kan.. Letak kasi nampak sikit tepi dia kan..;)

hysman said...

klu kita tak kedekut share ilmu..
ilmu yg baru akan dtg dan trus datang..
pesal ilmu tu takkn habis..
sharing is caring
n caring is loving not killing maaa...
hahhaa...

apezs shah said...

|hysman| Hehe betul tu kan. Sharing is Caring. Caring is Love ahakz... Killing by Heart!!...:p

cik Ladies said...

:| serius niey , cantik plak kotak apezs tu .. :) *jeles betol* , tp kne bersyukur la dgn ape yg cik Ladies ad , dr asyik tukar2 je .. huhu ..

Rara Farah said...

keh3...awat box tu bunga2 eh...dalam hati ade tman bunge kew???tp cool la tuh...hehe

yad'z said...

haihh... sume nye aweks2 yang ajr apezs tutor nieh,,, hehehhe...

apezs shah said...

|Cik Ladies| Okeh serius2. Ini serius *nada wonderpet.
Alah okeh je cik ladiesnya. betul tu syukur jelaa kan..;) Thanks sbb suka.

apezs shah said...

|rara| Sebab yang lain semua xbest. ada yg terang sangat. kalau terang sayanye tulisan xnampak nanti dah template putih kan.. yg hitam lak semua bunga dan ada hati je..ahakz.;)

apezs shah said...

|yadz| haish.. itulah pasal, lelaki mungkin tidak mahu ambil port kot hehe..:p

anne said...

comelnye la... klau ltak atas table nice ni... huhu... nk try buat.. chaiy0k~!! :p

~WaNniE~ said...

hai apesz...

comelnya...

wannie ada entry untuk apisz

http://burungjinjang.blogspot.com/2011/01/tutorial-energy-saving-mode.html

Siti Safiyyah said...

cik tukang bebel??hehe, eh sape tu ek?eh ayat sape tula ek? hehe, malu la nak komen ni tbe2,,hehe. tahniah wak dah berjaya buat blockquote ni..lepas ni bolehla buat tutor..wahh kalah ah saya pasni..hehe ;)

cik Ladies said...

sy da bt dlu entry wannie tu .. tq wannie >> :) huhu

apezs shah said...

|anne| nak letak table ape tu you? ahakz... Cubalah tau... dah dpt bagitahu yea..;)

apezs shah said...

|wannie| alaaa wannie apezs dah cuba tapi tak berjaya juga. Kenapa yea?

apezs shah said...

|S.S| Erk! Tetiba kan, malu2 lak dia.. siapa laa punya anak ni ahakz...:p

eh xdelah u... u still de vouge..:)

apezs shah said...

|Cik Ladies| Hahaha buat entry yang mana satu ni? :p

cik Ladies said...

entry pasal energy save mode uw .. huhu .. sy da dpat buat .. apezs buat la cpat .. boleyh selAmatkan bumi serba sdikit .. (bak kata Wannie la) .
:)

cik Ladies said...

apezs ... !
da jadi la awk punyer.. wuhuu ..

IMANSHAH said...

Tahniah, Imanshah pun tak cuba lagi..nak cubalah buat kotak tu..sangat maveles

sicomot-comel said...

apezs..!
join je la yokk GA tuh..
haah ek..boleh bg mak awk kalau menang..
Kalau GA lain,menang lagi..bg la sy pulak ye..hahaa

~WaNniE~ said...

hahahaha...
salah ke tutorial wannie tadi tu???
apesz, jadi tak??

cik ladies,
ye ke cik ladies dah buat...
hehe

apezs shah said...

|cik ladies| ahakz dh jadikan.. tu laa mula2 xjadi, skrg dah jadi pulak.. suka laa saya.

apezs shah said...

|ImanShah| Hah cuba tau, jgn tak cuba...
dah jadi share kite kan,..;)

apezs shah said...

|sicomot comel| Hehe kan bagi kat my moom je...;)

apezs shah said...

|wannie| Hehe dah jadi pun, jangan risau yea ahakz. thanks awak sebab sudi membantu...

MAPPIAU said...

waaaa terer la ko dik, akak penah cube tak jugak geti2, cantek cantek :)

cik Ladies said...

wannie , mestila da jd , thanks tok guru .. haha ..
apezs , boleyh ajar siti plak lepas niey .. :)

apezs shah said...

|Mappiau| Terer ke kak? Haha biasa2 je kot.. kak try ar senang je kak hehe..;)

apezs shah said...

|Cik Ladies| Insyallah nanti apezs ajar Siti pula..;)