About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Thursday, February 24, 2011

|| iPhone Tak Popular? ||


LONDON - Satu kajian terbaru mendapati telefon pintar keluaran Apple Inc, iPhone bukan lagi antara gajet paling laris di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Telefon pintar iPhone kini berada di tempat keenam senarai telefon
pintar terlaris di negara itu dengan orang ramai cenderung memilih gajet serupa yang jauh lebih murah.

Kajian tersebut dibuat oleh laman web uSwitch.com Mobile, yang menyenaraikan telefon pintar yang paling popular pada masa kini di Britain berdasarkan nilai jualan dan pencarian di Internet.

Ia mendapati telefon pintar Desire keluaran syarikat Taiwan, HTC menduduki tempat pertama senarai itu dengan diikuti HTC Desire HD dan HTC Wildfire.

"Selain boleh mengakses beribu-ribu aplikasi seperti iPhone, HTC Desire memiliki kelebihan lain yang memikat pengguna," kata komen di uSwitch.

Telefon HTC dan beberapa gajet lain meniru aplikasi skrin sentuh iPhone yang menjadi popular.

Semua telefon pintar kini menawarkan akses Internet kelajuan tinggi bersama-sama video, muzik dan pelbagai jenis permainan.

Rasa macam tidak percaya pula, gadget yg terlampau famous suatu masa dulu kini dah tidak lagi. Kenapa yea? Adakah maksudnya disini orang bukan sekadar mencari kehebatan perisiannya kan tetapi ia dilihat juga pada HARGANYA!!

Itu saya pun setuju sesangat, tidak perlulah nak kata sangatkan. Harga kalau mahal gilerh siapa yang tidak termampu mmg kena tunggu lama laa. baru mampu untuk membelinya. Macam saya ni, tengah mengumpul dan menunggu yang baru bakal keluar haha.


*pakai jelaa HP mana pon janji korang happy [",]
 SUMBER : KOSMO

18 comments:

YanaMIB said...

3310 jugak yg best =P

efa said...

pkai ja hp apa pon janji leh call or msg sudah huhu..

apezs shah said...

|Yana| Hahaha 3310 lagi ke pakai?
yeyee je kan....:p

apezs shah said...

|Efa| hehe betol tu.. cuma nak penuhi kepuasan hati ajerk..;)

CiK QiQi said...

btoi3..qiqi pkai phone bese je.lg sonang.kalo jatuh pon xbkcai n kecewa..hahaha..qiqi ni gns sikit..miahahha

yatie's EPISODE said...

sume nk pakai hp i phone, yati? guna public phone je nak berhubung. haha. :p

Hanis MY said...

betul tu janji happy and semua function tu diguna...iphone mmg bergaya tapi mahalnyaaaa mcm nak pengsan! tapi dr segi gadget n function rasa cm tak jauh beza jek dgn hp lain yang seangkatan dgn dia...

apezs shah said...

|QQ| Hehe yeke? mak aih ganas upenya.. hahah.. yelah pakai yg biasa dah laa kan..

apezs shah said...

|yatie| yeke? public phone je ni..:p

MAPPIAU said...

owhh nasib baik akak tak minat iPhone hehehe.

betul tu dik pakai je la hp mane pun janji tak menyusahkan kite sudah kan ehehehe

apezs shah said...

|hanis| Betol3... Janji kita happy bila menggunakan HP kita kan... cuma itu hanyalah sekadar aksesori lebihan sebenarnya..;)

apezs shah said...

|MAPPIAU| Lor yeke kak? Sedikit pon tidak ke? Habis akak pakai phone public jg ke :p

fadhdeela said...

btol2 la Yana 3310 mmg da best!!! jatuh pn still leh guna :)

Meh singgah: Tahniah Malaysia!!!

apezs shah said...

|fadh| Wah wah kan...
apezs tak tahu la sbb xpernah guna lak 3310 ni hehe...:p

Biela Sapine said...

Mahal sangat lah tuu.

apezs shah said...

|biela| yes mmg mahal pon hehe...

shah-kayrul said...

HTC aku pulak dah kong...kena virus...huhuhu...sekarang sony ericson tetap di hati....hehehhe

apezs shah said...

|abg shah| Oh yeke... nak kata ape.. sony pon best...;)