About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Thursday, March 17, 2011

|| Blog Assignment Jejaka Terhangat: Cerita Seram Lagi Menyeramkan ||


Untuk hari ini pertama kali saya nak JOIN segmen dari blog Jejaka Terhangat. Korang tau ape yg dia buat? Oh dah tau erk, dari tajuk saya tu yea. Terlupa eden, hehe malu sendiri pulak. Okeh kalau dah tau tunggu ape lagi jom la sertai ramai². Baeklah malas nak bebel panjang mari lihat my Seram Stories.

0.1
klik banner jika ada yg nak join segmen ni.
0.2


Jam hampir menunjukkan ke pukul 09.00 malam. Semua ahli keluarga ku sudah pun bersiap sedia untuk masuk ke ruang tidur. Biasalah ibu ku tidak gemar anaknya tidur lewat malam, takut nanti ada yang bangun lewat pagi. Cuma yang tinggal hanya diriku di depan TV, sedang leka menonton rancangan d' TV3. Semakin leka dengan rancangan yang ditayangkan, apezs semakin malas untuk menggerakkan badannya ke kamar tidur.

Malam itu rancangan yang ditayangkan amat menghiburkannya. Matanya pula tidak berkelip mahupun terasa berat untuk tidur. Perotnya mula terasa lapar dek kerana seronok menonton. Tapi ku tetap tidak mahu berganjak kerana niat dihati tidak mahu terlepas sedikit pon situasi cerita yang the best ever ni. Argh perut buat hal lagi, kena masukkan sedikit makanan juga.

Tidak lengah, apezs pun menuju ke dapur untuk menggeledah jika ada makanan yg boleh diisi kedalam perutnya. Jam sudah menunjukkan ke pukul 11.30 malam.

Tiba-tiba...

Kedengaran bunyi yang kuat datang dari luar rumah. Apezs tidak senang duduk dengan bunyi tadi. Dia cuba mengendap ke luar rumah, jika dapat melihat dari mana datangnya bunyi yang kuat tu. Hatinya makin berdebar akan kejadian yang berlaku. Bunyi itu semakin dekat dan makin kuat kedengaran.

Terasa kaki ku teramat kebas dek kerana takut sesuatu yang bakal berlaku. Surah-surah tidak lekang dibibir aku, terkumat kamit bibirku membaca ayat-ayat yang sepatut. Aku tekad akan mengeluarkan kepala ku ke luar tingkap untuk melihat apa benda yang ada diluar. Sedikit demi sedikit kepala ku berada diluar. Malam yang gelap gelita, setiap pergerakkan pon tidak dapat ku lihat.

Sretttttttttttt....

Bunyi tu makin hampir dengan aku, tapi aku tidak dapat melihatnya lagi. Tidak dapat juga menduga apa yang berada didepan atau disebelah ku. hati ku makin bergoncang kuat, subhanallah. Tuhan saja yang tahu bertapa cuaknya muka aku waktu itu. Nasib tidak terkuncil, YA ALLAH!! terperanjat aku, bunyi itu kedengaran kembali. Kali ini makin kuat dan laju, aku pasang nekad, harus keluar rumah. Selangkah demi selangkah akhirnya aku berada diluar pintu dapur.

Tidak ku terfikir untuk mengambil lampu suluh. Astarfirullahalazim!! Setapak lagi aku ingin melangkah dan PASTI kali ini akan terbukti apa yg sebenarnya terjadi. Krekkkk.. Sekali kaki ku melangkah kedepan, pweeeeeeeee!! Benda tu lari laju ke dalam kebun belakang rumah. Dengan keadaan nak terperanjat tidaklah kesampaian kerana apa? Korang nak tau ke ape kebenda tengah meng'hantui' apezs? Itu adalah lembu² orang kampung daaaaaa, bunyi tadi pula adalah air kencing lembu yang amat kuat. Hahaha...

0.3
kena tag 2 org, siapa? :-

(oops terlebih sorang, alaa sape nak join pon boleh k)


Sorryla kengkawan cerita yang bengong je. Saje nak join seruan Jejaka Terhangat je. Cerita betul² seram belom pernah alami.


19 comments:

~aYeeN & SuE~ said...

monink..

lerr...menakutkan dri sndri jek..
huhu..~wah lme x jnguk cni.

apezs shah said...

|sue| morning...

haha mmg takot diri sendiri je.
tahu pon lama dah kan.
xdtg sini..:p

efa said...

hahaha terasa seram last2 nk tergelak ok lawak la apezs ni haha

apezs shah said...

|Efa| aloooo lawak ke?
alaaa seram ni, penuh emosi
seram dah apezs buat...:p

taufiq helios said...

mownink fiz! haha...tag TH ye...nnti TH try buat..thx byk2 taw sbb sudi tag and slalu masuk TH punye blog :) really appreciate it :)

taufiq helios said...

jp2...segmen ni kena reka cite seram sniri yek?

apezs shah said...

|TH| morning.
Okeh jangan lupa buat haha.
Welcome...

*segmen ni rekaan sendiri yg benar
lor hehe...:)

cik Ladies said...

erkk..lembu kencing kuat.. ? ape tu apezs. =P tak seram la plak ..bhahaha!

apezs shah said...

|Cik Ladies| haha mksdnya dia kencing dgn laju pada keluaran airnya haha.... mmg tak seram pon..:p

nub said...

wohooo thanx bro. insyaALLAH nanti sempat aku buat naa... hehe

-aqmalazmi- said...

ciss lembu rupa nya!!! HAHAH!! manakutkan sungguh lembu tuw kencing laju-laju..iss iss iss

apezs shah said...

|nub| hehe baek boss..
JOIN tau jangan lupa.. kalau tak hang mmg loqlaq..:)

apezs shah said...

|aqmal| Haha lembu pon lembu laa..
kencing lembukan laju..:)

cik sakdi said...

nasib baik lembu tu xmasuk rumah n tido sebelah awak. hahahah bgun pagi je tengok ade lembu kat sebelah. :D

apezs shah said...

|cik sakdi| haha itu sudah melampau lor haha... :p

srikandi cinta said...

cam besh jewkk...huhu.. :)

apezs shah said...

|sC| Silalah JOIN yea.. :)

Jejaka Terhangat said...

haha..keseraman yang akhirnya menjadi kencing. kehkeh..mood seram pada isi cerita dah ada..ending plak lembu. haha..best ni..=p

papepon, asaimen dicheck..kalo dah kluar keputusan nnti jgn lupa tgk yek..=)

apezs shah said...

|JT| Wokeh.. Thanks.. :)