About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Friday, March 11, 2011

|| U Will Marry and You'll Leave Me ||



Sedih mmg sedih tapi saya harus bersyukur dan mendoakan kebahagian dia. Itu sahaja jalan untuk melihat akan kebahagian yang akan menanti didepan saya. Patut hati tidak berasa hendak berlonjak-lonjak ke rumah Tok Da. Rupanya ada kisah disebalik agenda ini, bersyukur kepadaMu kerana cuba membuka mulutku untuk bertanya kepada ibuku ttg perkahwinan ini.
Me : Mom dah sampai ke? Tak call along pon ye.
Mom : Assalamualaikum. Eh bukan mama dah call ke. Mama da sampai bermalam umah tok da ni.
Me : (Ooops dalam hati).. Wsalam. Oh yeke, mom nak kena pergi juga ke umah kawen tu. along malas la nak g. Siapa yang kawen yea? (lama dah nak tanya)
Mom : Ikut kamu la along. Tapi tak perlu datang pun takpe long, mama xnak Long bersusah hati balik. Yana yg kawen, rest je kat rumah ye. Kalau mama ada masa, mama g umah along b4 balik kg. k.
Me : Oh yeke mom. Okeh Assalamualaikum.
Adakah saya terlalu over ni? Maaf saya nak luahkan dalam blog saya sendiri. Dan itulah hikmah yg perlu saya hadapi dan terima. Jadi saya dok rumah saje la. Patot makcik² suruh aje datang xnak pon bagitahu siapa yg bakal kawen. Sampai hati!!!. Ini msj darinya semalam :-

"Tak ku pinta malapetaka yg jatuh menimpa dan menguji cinta kita. Namun daku tak sanggup lihatmu mengorban hidupmu, semata mata untuk ku. Wahai sayang, kau sepatutnya dicinta wanita yg lebih sempurna. Pergilah sayang dirimu kan tetap daku kenang. Setiap malam berlinang airmataku jadi perangsang merindu sayang. Kasihku berikanku peluang untuk menatapi wajahmu, agar abadi diingatanku. "


20 comments:

ch!natsu said...

T_T..
tabahla ye apezs..
be str0ng..~

O'gosh said...

OMG...simpatinya...sian apezs..sabar ye....

qaseh johanna said...

apezs...ok ke arini..?? ciannye bile akak baca..

takpela..mgkn ade yg lagi baik untuk apezs..xmo sedey2 ye...

tabahkan ati taw..

**psst..nk akak tlg rekemen yg br ke..??hihi

hawiz said...

wow.....hihi

Siti Safiyyah said...

ni ke yg apezs duk sedih2 aritu tu?ohh yana namenye..kantoi di situ..hehe,bersabar jela apezs..dah takde jodoh kan..ss kan ade..;p


psstt : Sanggup ke kita tengok jek Nabi Muhammad s.a.w dihina???

d_tieah said...

Sadis giler.. Terasa nak gugur air mata baca mesej tu.. Panahan cinta ni memang kuat kan? Ape boleh buat, jodoh semua kat tangan Allah.. Tangan kita mampu tadah berdoa je memohon kerdhaan dariNya.. Huhh! Sabo je lah apesz.. Erm, cinta itu kadang2 perlukan pengorbanan dan cintu itu jugak tak semestinya memiliki.. Be strong owh..


Entry Terbaru : Kursus Perguruan Lepasan SPM Pengambilan Jun 2011 Kini Dibuka

MAPPIAU said...

dik, akak tau bukan mudah untuk apezs lalui sume nih, tapi percayelah dik setiap ape yang berlaku pasti ade hikmahnyer, dan itu pasti. cume kesabaran dan ketabahan yang apezs perlukan sekarang nih.

sabar yea dik.

julien hakym said...

bahaya ni..jgn dikenang!
byk2 bersabar.tp jgn la smpai sedih2...

:-)

Siti Safiyyah said...

yeayy suke! akhirnya apezs datang blog ss..eh eh macam mana boleh masuk lak?kate kene block?

shah-kayrul said...

sabar la apez...mungkin jodoh ko dengan orang lebih sesuai lagi...jodoh dah di tentukan oleh Allah..kita sebagai manusia kena la berusaha mencari jodoh yang sepadan dan sekepala mcm kita gak...


jangan dok sedih2 lagi...

efa said...

fuh...bwa bykkan bersabar yea apezs mungkin ada hikmah disebaliknya kan?sabar yea..ALLAH nak uji kita la tu takmo sedih2 yea apezs

man yusoef said...

sabar ye apesz...Allah tu nak beri yg lebih baik dari ape yg kita dapat tu

tengku ashran said...

hye.jom lawat blog Ash ^_^

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

fai said...

thanks sudah mampir ke tempat gw. any way kemarin lupa minum obat gila, hahahahahaaa

hysman said...

ade sebab kenapa jd lagu tu...
kena tabah..mgkin itu bkn utk kita..but u have to work for it...
utk cari org lain yg lg terbaik utk kota..
cayalah der....

SyedGraphiX said...

aduhh..sedih bace entry apesz ni.. sabar byk2 ye apesz... :') <--pendapat dari seorang budak2

Saiful Amin said...

Jom register di www.youthster.tk . . . website sosial malaysia . .baru buka pada 7 Mac 2011 . . Admin masih dperlukan . . .

hana said...

adoy..
sede nye..
x pe la..
Allah dh jnjikn sesuatu yg lebe baek tuk apesz..
tabah la ye..
=D

MR. MIND said...

mungkin bkn jodoh anda