About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Thursday, January 13, 2011

|| Hah Ape? Kena Copy Paste. Meih Sini Tgk ||

Kesian pada yang kena macamtu, apelah yang sanggup diperlakukan yea. Takpelah biarkan mereka dengan agenda mereka. Kasihan mereka-mereka ini yang terkena kan, oleh itu kalian semua jangan lupa buat no right click. hehe..

Saya pandai cakap je, padahal tak buat pon. Bukan tak nak buat tapi tak tahu bagaimana nak buat haha.. Pada yang otai atau dah tahu caranya tu, meih la tunjuk ajar kat kami semua yang nak belajar ni. Boleh kan?

Pada korang yang tengah baca blog saya, saya nak bantuin ni. nak tengok ada tak sesetengah entri korang selama ini pernah di 'copyPaste'. Kalau macamtu jangan tunggu lama lagi yea. Sila klik URL yg saya nak bagi den masukkan je URL blog anda okeh? Faham dah kan? so meih :-

http://copyscape.com

23 comments:

cik Ladies said...

wa .. seronok la yg niey :)
apezs kalau nk buat unright click tu . apezs pegi kt link niey .. sy xnk buat ksian kt org yg nk copy .. hak3 ( ada plak mcm tu yerk ?)

http://strawberrychocolatelicious.blogspot.com/2010/12/tutorial-disable-right-click-without.html

shidot said...

sameeee! shida pon x pndi nk wat mcm tu. sep2! heeeee. nk blaja kat tutorial, cam mls je.

Siti Safiyyah said...

Apezs,, saya dah ade kod tu utk awak ni.tp tak lepas lak nak letak dlm komen ni.macam mane eh?

apezs shah said...

|CL| Wa seronok ape sangat tu?
Takdelah, apezs ok je. Takot ada yang mahukan laa kan..;) Kesian ke? :p

apezs shah said...

|shidot|shida, jangan laa malas.. buatlaa kalau nak tau..;)

apezs shah said...

|S.S| Oh xboleh yea? Tak pelah.. Its okeh...;)

niesz said...

niesz x wat pon mcm tu sbb rase susah kalau ade yg nk new tab..huhu..

wa..apesz bg tips la..ehe...

cik Ladies said...

sy cek kat copyscape tu .. byk jgk yg da dicopy .. ha3 .. spe2 yang nk ambil tu ambil la .. boleyh blaja .. huhu .. :)

apezs shah said...

|Niesz| hehe yeke? so xpelah kan.. Kita biarkan jela kalau macamtu niat kita.. niat yg baik..alhamdulillah..

haha mana ada tips, just membantu kawan2 je..;)

apezs shah said...

|CL| Wah yeke? banyak sangat ke? erk suka lak dia..:p

MAPPIAU said...

tu namenyer nak carik jalan senang apezs, owner belog susah2 perah otak buat entri pastu si pengcopy n paste ni senang2 jer amik hai, macam2 tau dieorang nih.

nak copy boleh tapi buat la backlink kan baru la adil macam tuh kan. hurmmm

apezs shah said...

|Mappiau| Betol tu kak. Penat owner tu perah otak nak buat entry tu kan.. Takpelah kak.. susah nak mencengah,..;)

Hanis MY said...

salam kenal, thanks for sharing... folo blog ni...

Siti Safiyyah said...

ermm..takpelah, ble2 awak nak kod tu, cakap je k? :)

Gayahspears said...

meh2 Gayah ajo apesz nak??? huhu

amny.. said...

penah wat..
tp rmai komen xyah wt disable right clik...
nty blog mkin berat..haha

Amirrah Zawani said...

stakat ni takda lagi lah..
hope mmg takda lah..
say no to copycat :D

Mr.IX said...

dah disable copy dah....hehe

Happy blogwalking sini dengan sukahati-nya.....Jemputlah singgah ke blog saya gak yer....hehe

sila lah baca :
Cerpen MONOLOG Bhgn:4 karya Blogger IXBARR....kenapa perlu MONOLOG?

\^__^/

ZWAN SABRI said...

apakah ini?
sorry blur skit..
huhu

mr.syazwan said...

just ltk link tu je ke kat design blog??

huhu seiyes x reti

haha

nub said...

haha..ada yang tekantoi..

::..Dia daYa..:: said...

salam
belum pernah terkena lagi laa
tapi kena berhati2x jugak kan

sekamar rindu said...

salam....singgah pagi..

saya x tahu juga nak wat