About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Monday, January 10, 2011

|| Jangan Paksa Saya ||

Waaaaa Nak kawen juga, tidak kira biar pun secara ansuran. Saya nak mak kawenkan juga diri ini, tidak kira dengan sesiapa pun juak. Anak makcik saleha ke, anak pakcik ayob ke, anak Tan Sri Razif ke. Saya tidak peduli, kawenkan juga. Janji saya dah ada tittle seorang yg dah berumah tangga. Mak bantuin saya dong, ngak mahu lagi status single. Benci mereka mengata-ngata diriku ini. [eeeee macam diriku perempuan lak]

*Haha best tak part drama king ini, walaupun tidak menang?! Saya tak mahu kawen lagilah mama. Masih awal dan muda lagi diriku ini, tidak mahu menamatkanya lagi. Mmg kalau dah ke hujung dunia pun tidak akan puas untuk berseronok tetapi mama, saya rasa tidak mampu untuk menjadi seorang suami lagi. Takut bila mendengar keadaan rumah tangga orang yang ada pergolakkan zaman sekarang ni. Tidak mampu untuk menghadapi dengan tenang nanti.

Mama bagi saya masa yea, umor saya 4o-an pon boleh lagikan kalau nak kawen. Mama setuju tak? Bukan apa mama, saya tidak tahu bagaimana hendak mengemudi status suami orang ni ahakz. Tahu tak korang kenapa terkeluar entri ini? Call my mom, den lama selepas berborak dia cakap 2 perkara ini :-

1) Budak apezs tak reti ke nak balik kg. ni. Bila nak balik tu?
2) Hah 2 tahun lagi kawen. Simpan duit dari sekarang.!! (dgn nada tegas)

Hehe macamtulah, mama saya boleh keluarkan statment macamtu. Terkezut rasanya dan jawapan yang saya berikan ini :-

1) Mama Raya Cina nanti Insyallah saya balik. (5bulan dah tak balik kg).
2) Mama apezs masih muda la, walaupun umor dah besar 25. Nanti sape nak tanggung anak bini. Gaji tak banyak ni, karang makan pasir derang tu. Kawen nanti sapa nak kuarkan duit, kalau bukan saya. Mana nak cari duit banyak tu, takkan nak wat simple2 jekan. Anak mak yg 1st baru nak kawen, mesti gempaQ punyalah. (Fuhh gilerh banyak alasan saya bagi)

Oleh itu mama saya amik keputusan untuk balik kg. tu, insyallah bulan 2 yea ahakz. Kawen pula, saya tak mahu lagi wawawawaaaaaaa..... 

36 comments:

Aku Macho said...

Jgn lupa diri kumpul duit lupa cari calon isteri lak. wakaka
All the bez dude. selamat aku muda n hensem lagi

apezs shah said...

|AM| Haha tu lah kan nasib ko hensem lagi.. Bagus lah tu, pastu dahhmpir tua sama gak la kena kawen hehe... Tu lah lupa lak kan..;)

||| PöJìé PööH ||| said...

klo dah anak tuh dasar P** kannn memacam alasan diberi.. HUwaaaa Pojie pun mak tgh kecoh dah nih bagi calon segala soh dok pilih by April. Damnnn!

P/S: Sayap halusinasi? kelas.. mana pi bog dulu?

apezs shah said...

|Pojie| Haha dasar betul laa.. Moteplaa ko pojie.. Takpe ko kawen dulu yea pojie, dah tua pon.. saya takpe mudah lagi..:p

Blog dulu ada problem, tu yg kena buat baru..

efa said...

haish lama benor tak balik yea...ish2 gi la blik kmpng...wo0..yob apezs kalo nk bolek tu jgn lupa panggil demo yerp hahaha...kawen jgn tak kawen...eceh tipu la takmo kawen kihkih :P

apezs shah said...

|Efa| Hehe nanti saya balik. Insyallah, lama juga tak balik ni hehe.. Hehe bukan mcmtu, tapi xnak lagi hehe..

niesz said...

hehe..cpt2 simpn wit nk kawen..niesz ni pon ngah risau, sibuk nk kawen tp keje pon xdpt2 lg..ekeke..gatai bnor!

apezs shah said...

|niesz| Amboi gatainya kamu..:p

Siti Safiyyah said...

apezskg kt ne? bz sangat eh sampai tak sempat nak balik kg..hehe, simpanlah duit nak kawen tu..haii ni calon dah ade belom??

apezs shah said...

|S.S| Kg. apezs kat Perak. Hehe bajet yg berkurangan serta menjadi isu. Tu yang tak dpt balik kg. hehe. Kalau balik bukan sikit kena sediakan.

ahakz. calon pun takdelah S.S, sebab malas kot nak cari..:p

Siti Safiyyah said...

oo org perak la ni yea..loh nape malas2 lak ni? ade ke?pelik ah awak ni..hehe

cik Ladies said...

haha ..
ckup duit kawen la apezs ..
cpat2 kumpul ..
nnti ur mom bsing .:)

apezs shah said...

|S.S| Haha bukan malas sebab tak mahu. tapi tanggungjawab sebagai abg sulung lebih besarlaa u..:(

a'ah kat Perak. S.S kat mana?

apezs shah said...

|cik ladies| Hehe nanti my moms bising kan. Itu yg xmau nie. Xnak la bising2. xsyioook...;)

cik Ladies said...

xpun kan ,
kwin je dgn siti tu ..
ye2 ..
kawan sy dua2 nk kwin da >.:)
jgn lupe jmput ..

Siti Safiyyah said...

ooo anak sulung eh?kesian jd anak sulung kan? nasib saya anak kedua..hehe

saya duk pahang..eh awak bkn keje dancer ke?mcm mane leh kaitan ngn moe lak? konpius kejap..

apezs shah said...

|cik ladies| haha sabau jelaa.. Haish mana boleh mcmtu CL.. Pandai dia nak satukan kita yea..:P

apezs shah said...

|S.S| Yerp anak sulung dr 5 org adek beradik. Hehe nasib anak ke-2 katanya.. Wah xaci ni.

Oh dok Pahang. mana? kuala lipis ke? Apezs dancer nie part time saje la S.S. Bukan fulltime, takde life nanti hehe.. MOE adalah tempat keje yang tetap Lor.

Siti Safiyyah said...

tak ah.duk temerloh.oo part time je..eh sempat ke nak keje part time dancer tu? minat menari eh?wahh nanti boleh ah join mari menari..hehehe

apezs shah said...

|S.S| Ah macam mampooo je kan apezs ni nak menari dalam mari menari..:p
sempat je S.S, kita tgk pada job yg dapat. kalau hari kerja show boleh je, amikla cuti. Kalau train hari kerja kita wat la selepas kerja..;)

Siti Safiyyah said...

eh mcm baru perasan je cik ladies tu mcm sebut2 name saya je??hehe

oo best ah awak jd dancer kan?mesti slalu jumpe artis kan? wow ;)

apezs shah said...

|S.S| Hehe baru perasan yea..:P
dia sebut nama awak la..

Eh xdelah sampai mcmtu, saya ni nari biasa² je S.S... ;)

fadhdeela said...

hihihi..xkan kena paksa kawen kot apez??hihi xpe2 kumpul duit siap2 erk :P

im following u :P

Meh singgah: Bile Cik Deela dpt Perfume!

Siti Safiyyah said...

selalu jd dancer bekap artis mane eh? hehe sorylah banyak lak tanye..maklumlah tak penah ade member jd dancer ni..hihi :)

cik Ladies said...

eh ??
apezs dancer? sy ske tgok org mnari , jrang jmpe ..boleyh la apezs upload video mnari tuk cik Ladies .. hihi ..
em , kalau lgu kt bwah niey apezs dpt blaja .. oke gak .. haha . mntak lbih2 plak cik Ladies niey :)
http://zuekiller.blogspot.com/2011/01/dbsk-why-keep-your-head-down-mv-english.html

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mak TOLONG FAHAMI AKU~~~

Ibrahim Ismail said...

Lucu. Perkara yang sama berlaku terhadap saya.

apezs shah said...

|fadhdeela| Yolaaaa kena lah juga paksa ni. tapi takde so hardes lagi ni.. Hehe tapi kena beringat jela.. :p

apezs shah said...

|S.S| ahakz saje kan.. Takde saya penari biasa je u. Menarik kkdg utk even. Artis belom kesampaian lagi, saya atau groups mencari atau menjalani penari luaran je. sebab komitment ngan kerja tetap..;)

apezs shah said...

|cik ladies| Hehe amboi cik ladies. terkedu la saya nak buat mcmtu. Segan laa, xperfect lagi ni..:p

apezs shah said...

|A.F.A| Alah u takpelah, mmg dah nak kawen pun,..:p
saje je kan..!!

apezs shah said...

|I.I| really? Den ape yg u buat?

cik Ladies said...

haha .. bler da oke nnti boleyh buat . pasti boleyh punye .. apezs boleyh !

apezs shah said...

|cik ladies| Haha kan.. Kalau dah okeh nanti saya postkan utk cik ladies punya pasal hehe..*kalau ok haha..:p

cik Ladies said...

ye3 .
yippi !

apezs shah said...

|Cik Ladies| Yippie.. Tungguuu.. ;)