About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Monday, January 24, 2011

|| jOm KecOh ||

Orite before nak g meeting, hupdate n3 jap. Walaupun ada yang tak datang baca tapi ase mcm xbest page kosong bagi masa yg berjalan.

Masa berlangsungnya pemergian saya, niat dihati nak share sesuatu kata-kata. Tapi korang dah lunch ke belom? Lunch ape arini?

:- Jika lidah yang memulakan peranan sebagai perasa, bagaimana pula dengan giginya? Bukankah gigi dan lidah memainkan peranan diwaktu yg sama.. 

:- Jika tangan boleh memegang, bagaimana pula dengan kaki? Bukankah peranan tangan & kaki memainkan peranan yg sama bila memerlukan tenaga..

:- Jika mata dapat memandang kesemua, bagaimana pula dengan mata hati. Bukankah ia lebih tajam penglihatannya.

Act saya hanya ingin meluahkan apa yg dirasa. Tiada makna apa pun, jangan peningkan kepala ye. Saya beransur dulu weih~ lOve u.

p/s: what goes around, come around..

18 comments:

Siti Safiyyah said...

hamboih dia..berpuitis2 gitu petang2 gini..dah2 pegi meeting sane nuh..jangan risau, saya tolong jagakan blog awak k? hehe ;)

apezs shah said...

|S.S| hehe mana adalah..
Pandai jela awak ni... ye saya tahu, sbb awak nak jaga laa saya tak risau hehe.. :p

*meeting kol 3 lah..:p

ch!natsu said...

wah2 good point.. =)

Solihin Zubir said...

woahh... kata2 yg penuh makna tersirat.. ehehe..

::FAIZ FARISH:: said...

stuju ngan Siti

niesz said...

niesz tggu apezs blanjer..hehe..

stiap ciptaan tu psti ade pasangan nye kan..n bile slh 1 xde, maka goyah la die..walla! poyo giler niesz nie..ekeke..

apezs shah said...

|chinatsu| Hehe good ponit? Dimana tu?

apezs shah said...

|Solihin| Hehe penuh dengan kata-kata tersirat? mandai ajekan. mana adalah...:p

apezs shah said...

|Faiz| haha amboikan, nak tlg jagakan juga yea.. Oritelah...:p

apezs shah said...

|niesz| Tggu apezs belanja ke? Orite kalau camtu, sila tggu depan kedai mamak yg lebih vough devass ye...

Pandai pon niesz.. Ngat ada yg tak faham tadi..;)

sicomot-comel said...

cewah,,apesz dlm mood jiwangge..
hahaha

nub said...

sempat lagi naa..ehehe

Siti Safiyyah said...

SCC,, apezs mmg jiwang lah selame ni pon.. hahaha ;)

cik Ladies said...

alangkah indah nye bait2 itu mnjadi milik sy .. ahaha .. *nk brpuitis gak ..

:P

E.d.Y said...

wah..sedap kata2 tu...

sissyira said...

salam...

luahkanlah..kerana saya membacanya =)


Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

shah-kayrul said...

wah apezs dah pandai bermadah2 nie...tgh dilamun ombak ker????

MAPPIAU said...

hamboiiii pandainyer ko berpuitis dik tak sangke akhakk hahahaha