About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Thursday, January 13, 2011

|| Segmen : Ben Ashaari Buat Blogger Baru (2011) ||

Apezs nak join segmen dari En. Ben. Dekat sini ada tak sesiapa lagi yang baru buka atau create blog pada tahun ini (2011). Jika ada yg ada niat nak naikkan followers atau ilmu meih JOIN segmen ini. Nak maklumat lanjut klik ini --> [abg ketak²]

"INGAT YEA BLOGGER 2011 SAHAJA!!"

jOm tErjah kaTa² Apezs :-
Mengapakah saya suka berblogging ketika ini ye. Itu sudah semestinyalah kesukaan masa lapang saya. Berblogger ini kekadang boleh menimba serba sedikit ilmu yang kita tidak pernah tahu. Ilmu yang tidak pernah kita kenal, belajar, jumpa dll. Akhirnya disini 'ia' berada dan disini juga kita boleh mendapatkan ilmu itu.

Tetapi beringatlah ye, bukan ilmu yang suka membenci org haha. Berblogger ini juga boleh meramaikan lagi kenalan dalam kehidupan saya. Tidak kira dari segi agama, bangsa, umur, jantina dan negerinya. Seronok saya rasa, bila beramah mesra dengan mereka² ini. Seperti tidak mahu berganjak dari tempat duduk serta jari jemari dari klik other browers. Susah jika hendak menjadi senang, senang pula bukan senang nak menjadi mudah.

Jadi bila berblogger sikit demi sedikit dapat mendisplinkan saya untuk berkata-kata dengan rakan yang tidak kira usianya. Mendisplinkan juga diri ini menjadi seorang yang berpandangan jauh bukan singkat dengan telatah mereka-mereka. Wah gituwww~

Blog yang rajin apezs singgah tidak lain dan bukan, walaupun banyak tetapi saya ambil sedikit la ye. Derang ni TUTOR saya juga la :-

- tutor yang banyak membantu saya menulis novel.

- tutor dalam bidang template atau layout.

- tutor dalam bidang tutorial-tutorial yang menarik seperti kotak ini.

42 comments:

IMANSHAH said...

wah kencang na la ni

Siti Safiyyah said...

ehem nama saya pun ade..thanks awak..hope awak dah tak sedih k? saya dan kawan2 yg lain kan ade lagi.. *smile*

apezs shah said...

|shah| Hehe kencang ke u?
Kat mana kencang tu ahakz...;)

apezs shah said...

|S.S| Hehe ada juga kan..
Apezs dah OKEH skrg nie.. Insyallah yea..

Siti Safiyyah said...

bagus..macam ni barulah apezs yg saya kenal..hehe ;)

apezs shah said...

|S.S| Hehe kan barulah apezs shah macamnie..;) Thanks u.

Siti Safiyyah said...

haa alang2 dh sebut name awak tu kan, saya curious lah. full name awak ape eh? kalau sudi kongsilah.. ;)

apezs shah said...

|S.S| Full of my name yea? Mohd Hafiz. That me.. Y? Pernah dgr tetibakn!

Siti Safiyyah said...

abes, shah tu name sape? heh tau tak, dulu saya anti tau dgn lelaki nme hafiz ni..skali haa hambek dh tak pasal rapat dgn blogger nme hafiz..hehe

::..Dia daYa..:: said...

nama awak sama ngan abang Daya
tetapi ada AL di tengah
huhu

dah kembali yer.. Bagus laa gitu
ingat nak cari ketenangan lama2x

Macam-macam leh belajar n tahu bila kita berblog nie

apezs shah said...

|S.S| Haish kenapa boleh jadi macamtu? Benci org nama hafiz ke.. Aiyoook saya lari sekarang haha... Shah tu sebabnya saya suka nama tu.. tu yg saya digelar smpai skrg nie apezs shah..;)

ngat nak kekalkan..:p

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

yea yea..dia kembali sprti biasa...

apezs shah said...

|Daya| Wah really? Ditengah ape jadinya yea hehe..:)

Tak boleh la lama² awak, rindu kat blog lak nanti.. Tapi feel je kureng tenteram..

betol tu macam2 boleh belajakan..:)

Siti Safiyyah said...

takde la sampai benci..tp ade kes lelaki nme hafiz dgn kawan saya dulu tu pasal anti sikit..tapi tu dulu la..skang tak dah.. ;)

yatie's EPISODE said...

saya follow di sini jugaa. (:

apezs shah said...

|A.F.A| Hehe suka yea PATIK? Thanks..;)

apezs shah said...

|S.S| Hahaha dulu lah yea.. Ok dah kan sekarang... Orite boleh undur balik...;)

Siti Safiyyah said...

dah2 jangan nak lari2 dah..penat nak kejar nanti tau..hehe, tula kate org jgn selalu cakap tak suke, lame2 nanti yg tak suke tula yg jadi suke..akibat tak suke nma hafiz tu, tak pasal je dapat sepupu nme dia hafiz..hehe ;)

apezs shah said...

|Yatie| Thanks follow here..;)

apezs shah said...

|s.s| HAHA xlari dah penat ni..
Wah kan dah kena, sepupu pula dpt nama itu..;)

Siti Safiyyah said...

tula kan, hidup dikelilingi dgn org name hafis..masalah masalah..hehe ;)

sayangku said...

haha..ne la org moe tu ye? hahaha :)

Cik Mimie said...

thankz apesz sudi guling2 kt blog cik mimie..

welcome to da blogger world..huhu

follow u back..^_^

sissyira said...

salam


kita sah2 awal2 lagi tak layak..hahha

apezs shah said...

|S.S| Hehe padam muke cik S.S, jangan kata dikelilingi. Nanti siap dikelubungi gituu.. *lawak ja.

apezs shah said...

|Sayangku| Hehe mana yea org MOE tu ahakz..:p

apezs shah said...

|cik mimie| Thanks came bak k..
Welcome thanks..;)

apezs shah said...

|Sissyira| salam..

Sah sah kan.. haish, jadi cmane nak buat nie? :p

cik Ladies said...

[apezs] gud2x .. nme sy pun ada :)

apezs shah said...

|Cik Ladies| Ape yg good ye ahakz..:p

cik Ladies said...

apeezs , boleyh la org dtg lawat blog sy jgak ;) huhu ..

sayangku said...

ha...sy nk denda awk.
meh amek tag ni

http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/01/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

YAYA AZURA said...

selamat dtg ke dunia blog..selamat berblogging ye..

Qaseh dalia adelia said...

selamat kenalan..kite pun baru jugak hehe

muhd zulazwan ::jawer:: said...

singgah balik...all the best for u...salam berkenalan...

niesz said...

yeah!name niesz ade lg..hehe..suke2! thanx apesz..bnyk kali da promote blog niesz..

ala, xley nk join, niesz bkak taun lps..

nub said...

pukoi2 apez!! hahaha

Si DauN CeRi said...

happy blogging ya encik apesz..

sy dah follow balas~ ^__^

Gayahspears said...

hahahaha.. agak kelakar!!!

Gayahspears said...

kelakar dr segi penyampaian bahasa.. sungguh supan.. terkesima Gayah.. auch..hahahaha

nur aisya humaira said...

sye setuju ngan apezs ni, blog buat sye tk nk berganjak dri lappy pn...
rase seronok camne ntah...:)

Alisya said...

hai apezs..hepi blogging.salam kenal dari alisya :)

follow u..