About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Thursday, January 13, 2011

|| Wake Me Up All Not Remind Me ||

Apezs!! sudah² tu, bangunlah dari lamunan kesedihan mu. Bangun dan tunjukkan yang kau mampu berdiri juga. Biarkanlah ia pergi dengan relakan hatimu. Kenapa perlu kau torehkan lagi hatimu yang sedia terluka.

Yeah apezs dah kembali dengan hidup yang akan digalas dan dikongsi hanya diri sendiri. Kini SATU tiada DUA, just One no more Double. Saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada kalian semua diatas sokongan yang diberikan. Mmg susah juga untuk saya menerima perpisahan ini tetapi kenapa saya perlu tangisi lagi. Cukuplah hanya sebentar, bukan dia akan kembali kepada diri ini lagi. Betul tak?

Tetapi kkdg pelik juga dengan persepsi masing-masing ni. Saya ingin bertanya kepada anda semua :
"Adakah sama perasaan : Seseorang yang habis akan kisah cintanya dengan dibandingkan seseorang yang sentiasa berada dalam keadaan 'single'. Adakah PERASAAN itu sama? Apabila perasaan seseorang yang sebelum ini didalam keadaan sedang berkasih a.k.a bercinta telah kembali ke jalan 'single' itu SAMA dengan perasaan seseorang yang sememangnya dari hakiki dia tidak mahu berkapel a.k.a 'single' selepas putus? Walaupun 'single' itu tak pernah rasa berkapel?" Dia boleh merasa ke, perasaan org yg tengah putus. Yg dikatakan sama je. [adakah korang faham mksd saya?]
Penat saya memikirkan semua tu, dia berikan perumpamaan yg sukar saya menerima. Bagai hendak disamakan wap yg bertukar ke air seperti api yang boleh bertukar menjadi air ke? Pelik sangat. Benar masing-masing mempunyai pendapat masing-masing TETAPI biarlah berlandaskan dengan fakta yang benar bukan auta. *copy paste jap Hot.FM

 Besarkan jika mahu jelas.

Saya tidak salahkan dia kerana dia kata itu pendapat dia. Cuma saya tidak faham, dimanakah terletaknya perasaan yang sama itu? Tidak mengaibkan dia tetapi meminta pendapat korang. NOW I dah kembali ke DUNIA BLOG. Nak g join segmen² jap. Baru BW k.

28 comments:

zacky ~786~ said...

emm .. tidak sama sekali.. org yg bercouple or berkasih nie dlm hati ada tmn .. hahaa... tetapi klw "hati" .. yerp semua mnusia ada hati... cume beza die "baik atau buruk hati " je.. hati tersebut.. depand kt tuan impunya hati.. hehee..

slmt tghari aperz..

efa said...

apezs jgn sedih2 erk...percayalah ada hikmah disebaliknya erk..tabahkan hati yerp..dugaan di dunia..biasa la tu..

adamzico said...

apezs: as i said before.. awk seorang yg kuat.. smile k? wink!

Siti Safiyyah said...

yeayy apezs dah kembali..suke :D

pndapat saya pulak, totally tak same. lebih2 lg ble kite dh berkapel bertahun2 then putus cmtu je, mmg terase sgt ble duk sorg2..sbb tu jgn duk sorg2 sbb nanti mule lah nak meleleh ble teringat kt dia kan.

tp kn, org yg kapel then putus dgn org yg mmg single ade satu persamaan. nak tau ape dia? iaitu even kite dah kembali solo tp kite tak bersendirian sbnrnye sbb kite ade kawan2, kite ade famili..

p/s: bersabar is the best way to cure ur pain.. :)

cik Ladies said...

apezs ckp mcm da mnghilang dr dunia blog 3 ari .. huhu .. nta la apezs , kdg2 org punye pndapat lain2 kan , mne boleyh sme , tk syiook la gtu ..:)

::FAIZ FARISH:: said...

aku tak tau apa jd kat kau, tapi melalui pembacaan aku, maybe ko baru putus cinta....

Aku pun alami bnda sama oktober tahun lepas b4 raya lagi.. mmg perit. tapi aku hanya mampu berserah..

dan mcm ada cahaya baru, seseorang hadir dlm life aku bg aku kegembiraan...
cuma, blm ke arah percintaan lg.. mgkin yg blh aku katakan, baru nak mula...


apapun sabarla...Allah tahu yg terbaik utk kau...

nora said...

nak comment no comment leh tak?? (tetiba terfeeling artis ar ngehngehngeh)

MAPPIAU said...

its ok dik, anyway life must go on

senyuuuummmmm sikittttt haaaaaa baru la apezs hikhikhik

CekLa said...

perbezaan,

orang single: dah lama takde komitmen dlm sesuatu perhubungan, dunianya dgn dirinya atau orang2 disekeliling sj.

orang putus cinta: masih dalam bayang2 semalam; sewaktu ada komitmen, sewaktu ada dunia yang boleh dikongsi.

persamaan: Kini SATU tiada DUA, just One no more Double.

apa pun, masa yang menyembuhkan walau tak semua, walau tinggal parut, hakikat tetap hakikat.

Pearl Kaz said...

sy faham maksud awk. sy tau perasaan tu sebenarnya berbeza. sbb kita dah terbiasa buat benda sama2, jalan2, shopping, mkn2... tibe2 bile dah single, rasa mcm jiwa ni kosong. sbb ini melibatkan hati dan perasaan. walaupun ada bestfriend ke, keluar dgn kawan2 ramai2 ke, tp still berbeza. been there, done that. dulu utk elakkan diri rase sedih je, sy slalu keluar dgn kwn2. walaupun waktu keluar dgn kwn2 tu still terigt ex sy, at least takdelah sedih bile duk rumah/jln2 sorg. it takes time. and sy slalu fkir, semua ni ade hikmahnye. kalo sy tak single dulu, sy jarang spend masa dgn kwn2 sy... :) so, be happy. jgn sedey2.. ^___^

ch!natsu said...

xsama.. unless if dia prnh brcinta n kembali single..
then br dia tau prasaan itu..

apezs shah said...

|zacky| betul tu kan. hati ada taman haha.. Dan mmg betul, tidak boleh berkata SAMA.. ;) Thanks.

apezs shah said...

|efa| Insyallah efa. Apezs xkan sedih dah.. Thanks yea..;)

apezs shah said...

|adam| My big bro. I know what u say. Thanks.

apezs shah said...

|S.S| Itu betullah u.. And saya rasa derang tidak pernah alami dalam percintaan ni.. Thanks S.S.

apezs shah said...

|Cik Ladies| haha yeke? macam 3 hari yea? Hehe xdelah, yelah mmg org punya pendapat masing-masing. Thanks.

apezs shah said...

|Faiz| Mungkin benar juga kata2 awak ni. ye saya pon hanya mampooo berserah je ni. Insyallah amin. Thanks. ;)

apezs shah said...

|Mappiau| Betol² life must go on kan.

dah senyum ni kak..;) Thanks!

apezs shah said...

|CEKLA| Betul tu sebab dia belom pernah hadapi situasi bercinta dan putus. senang je dia cakap sama je.

apezs shah said...

|Pearl Kaz| kan kalau keluar ngan kawna pon ttp akan ingatkan dia. tetapi takpe kita kena usaha..thanks yea..;)

apezs shah said...

|chinatsu| Betol2 kan...
dia tak pernah alami tu, sebab tu senang je cakap.

Azie Azra said...

xreti nak explain pnjg2 mcm dorg tp perasaan tu xsama !org yg xpernah kapel xtahu cmne perasaan kapel.xyh nk buat pndai ckp tahu segala..
kite bkn nk kapel byk kali.sekali suda la (xtahu la kot org len nk kapel byk kali).for me,once i luv him,i want to be wif him forever.
jg hbgn tu elok2.tp..kna ingt,walau byk mn kite syg dia,besa mana hrpn kite nk hidup ngn dia.Tuhan adalah segalanya.jodoh diatur Tuhan.DIA kurniakn kita cinta,DIA berhak tarik perasaan cinta tu.life is a journey.be strong my fren.akn ad yg terbaik utkmu..cewah~~ (mentang2 blaja ilmu jiwa skank) :)

apezs shah said...

|Azie| Walaupun awak tidak pandai nakw at pjg tapi ini ckup mermadai. Saya tidak nafikan kata2 ini begitu mendalam. Sedap saya dengar. isinya betul dan saya rasa mungkin benar kata wak ni. Thanks

apezs shah said...

|Azie| Walaupun awak tidak pandai nakw at pjg tapi ini ckup mermadai. Saya tidak nafikan kata2 ini begitu mendalam. Sedap saya dengar. isinya betul dan saya rasa mungkin benar kata wak ni. Thanks

Azie Azra said...

great !time can heel everything.mandi selalu sbb mak kata,air tu ubt segala penyakit.hehehe

p/s : rsnye mak ckp cmtu sbb azie mls mndi ke eh?hri ni dlm masa 3jam, 2x mandi woo :p

apezs shah said...

|Aie| haha mgkin kot. sbb azie malas mandi ni... bukan sebab hlang penyakit...:p

xdelah betol tu, ia boleh membuatkan sel sel atau ransangan dalam badan kita kembali segar.. dan hilang semua yg ada bad tu..thanks

Kos Serani said...

Memang tidak sama dan tak akan pernah sama. seperti juga perumpamaan berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul. Kita kata kita memahami perasaan teman tersebut tetapi jauh dilubuk hatinya lebih dari yg kita fahami

apezs shah said...

|Kos Serani| Betul tu kan.. Kenapa pula boleh sama.. semua itu jika dibezakan mmg xkan sama pun.. thanks Kose.... U always be myside.. I know u.