About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Wednesday, February 9, 2011

|| Salahkah Aku Begini? ||

Salahkah aku untuk bermuram segala. Salahkah aku untuk menjalani cara hidup aku sendiri. Salahkah aku mencuba sesuatu yang baru dalam hidup ini.

Salahkah aku jika aku menghelakan nafas walaupun ia seiring dalam mengeluh.

kawan : apezs tak baek kau mengeluh.

apezs : kenapa tak baek?

kawan : mengeluh itu amalam kurang sehat. seperti sudah fed-up ngan hidup sendiri.

apezs : YES mmg, saya da fed-up ngan hidup saya. tak larat dah nak mencuba untuk menghiburkan hati ini.

kawan : biarkanlah benda yang sudah lepas tu. tekadkanlah diri dan bersyukur dengan rahmat yg masih ada.

apezs : saya masih rasa bersyukur dgn apa yg masih ada my friends TAPI kenapa begini jadinya perjalanan hidup saya. Apa kekurangan lagi yg saya tidak penuhi. Saya tahu, saya tidakla begitu kuat beragama tetapi saya juga punyai perasaan bukan. Bilakah saya akan hidup dalam keadaan baik. Tidak perlu berada dalam pergolakkan hati dan perasaan dari setiap keadaan sekeliling hidupku ini.

kawan : banyakkan bersabar dan berdoa kepadaNya. Semoga semua berjalan dengan baik.

p/s : ape kebenda lagi yg boleh buat dalam hidup utk ceria selain pergi bercuti.

33 comments:

fadhdeela said...

Apes kena senyum slalu br awet muda..hihi senyum2!! :)

Meh singgah: Tiada Aku Mengerti!!!

zati embong said...

bl jat keje,rasa x aman sgt hidup,kdg2 smpai termimpi2. tp camne pun still kena go on jugak.trpksa lawan je. :( bersabarlah ye.lama2 kita akan terbiasa.

apezs shah said...

|Fadhdeela| Apezs kena senyum?? Tgh mencuba, cuma sepi sedih yg terbuku dihati.. Thanks yea.

apezs shah said...

|zati| Jat kena banyak bersabarkan?? Tapi penat dr dulu asik bersabar je ni...

thanks yea..

::FAIZ FARISH:: said...

Kalau aku, aku suka drive laju2.... dan carik tempat tenang...
tu akula.. hehehe. so dgr tu aku blh ceria skit

apezs shah said...

|Faiz| wah drive laju2.. xleh nak kata ape laa.. apezs nak drive pakai ape?? haha..

MIZZ SUE said...

kena bersukan kot?
mcm panjat broga ke..best tu

apezs shah said...

|Mizz Sue| hah bersukan??
wah dah lama tak panjat.....

~aYeeN & SuE~ said...

kdg2 kta akn cmpi ke thp tu,fed up dgn idop ni,rse penat.tp sbg umatNya,kta xley la cpt mengalah,kta ada pegangan,ada famly,ada kwn2,org yg msih amik berat kt kta..wake up2..jgn cpt down ok..:)

p/s:g b'cuti tu satu terapi jgk.cmni nk p holiday gk r..=P

niesz said...

apezs, kuatkan semangat..basya!hehehe...insyaALLAH, doa kan yg terbaik yer..moga hari ni akn lebey baik dr smlm.. :)

apezs shah said...

|sue| wah pandai juga sue menasihati org yea.. ase mcm betol juga tu..thanks sue..;)

Sasa Al-Sharif said...

kisah cinta pertama dulu, lelaki pn terasa nak nangis tp aku berjaya. masalah sentiasa ada. ada ramai lagi manusia yg x bernasib baik. teruskan kehidupan, semoga perkara baik yg bakal menimpa

efa said...

apezs kalau rasa dh fed up ngn hidup kan kita perlu tabah hadapi liku2 hidup ni..dan selalulah meminta pada Allah S.W.T semoga kehidupan kita akan menjadi lebih baik+ tidak akan fedup dalam kehidupan yang akan dtg...Ia ada disamping kita selalu bukan insyaallah

mr.syazwan said...

menyanyi mungkin..

=_=

MAPPIAU said...

pegila bercuti cepat2 dik, nanti dah balek ceria2 balik yea hehehe (eh jangan lupe ole2 akak hahaha terus apesz sakit jiwe balik akekeke :P)

zati embong said...

a ah,sabar sgt.dulu ms study,men redah je semua.malas g klas, ponteng~hee teruk gile perngai~ tp skrg,buat salah kena marah dgn client,dgn bOs.wahh tebal rasa muka ni.

ape da jd ajar kita,dont make d same mistakes O.o

cik Ladies said...

meyh CL dtg buat kecoh kat tmpt apezs... kebaaabbboomm !!! opss. terlbih peluru. apezs tak pe pe ke?

hik3 . hepy tak?? ape ?? tak hepy??!!
:p *sengal giler dak..

apezs jgn mengeluh aje .. menghembus udara tak pe :p

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tiduurrrr pun bolehhhh hilangkan tension sekejappp

E.d.Y said...

makan boleh ceriakan hidup..haha

mie said...

menari pun boleh juga..
ehehee

Siti Safiyyah said...

apezs, awak sedih pasal pe ni?? meh meh story kat kiteorang meh..nak apezs shah yang dulu.. ;(

nur aisya humaira said...

yaa,holiday best...release tension tpi kte still tk tenang kan???always bace yassin, hati kite akn jdi tenang...:)

: husna : said...

setiap org mesti ade problem masing2...yang penting kita kena pandai handle dan kawal benda tu. husna tau apesz boleh. ingat kalau ada masalah, adukan pada Allah, Dia lah sebaik- baik tempat untuk kita mengadu.. :)

Amirrah Zawani said...

bykkan berdoa kepada Allah.. insya Allah kitra tenang :)

Amy Syaquena said...

lama menyepi dik..

Anonymous said...

dekatkan diri kepada-Nya :)

Anonymous said...

dekatkan diri kepada-Nya :)

Anonymous said...

dekatkan diri kepada-Nya :)

Anonymous said...

dekatkan diri kepada-Nya :)

Anonymous said...

dekatkan diri kepada-Nya

Anonymous said...

dekatkan diri kepada-Nya

Amy Syaquena said...

hello anybody home...

shah-kayrul said...

bersabarla apezs...jika perasan dan hati ko rasa berkecamok jer..g ambik air sembahyang dan banyak2 berzikir...