About Me

My photo
Perjalanan itu bukan mudah bila sesuatu itu dipinta dengan mudah. Berjalan yang sepantas tidak akan berakhir dengan penyelamat. Jadi berdiri dan berjalan seiring dengan keadaan, pasti terubat bila mengingati.

HB Halusinasi

Tuesday, March 15, 2011

|| Saman Ekor Tak Habis² ||


BERITA TERKINI
JAM 09.15AM


BALING - Seorang guru agama yang uzur terkejut apabila menerima saman atas kesalahan menunggang motosikal secara laju di Kilometer 46, Jalan Alor Setar Butterworth tiga tahun lalu.

Abdul Wahab Tampal, 65, yang hanya mampu menunggang motosikal sejauh tidak sampai lima kilometer itu mendakwa dikenakan saman menggunakan motosikal berkuasa di antara 90 hingga 250 kuasa kuda.

Guru agama ini juga hanya menggunakan motosikal Honda 70cc sahaja dan tidak pernah ke mana-mana dengan motosikal itu kecuali ke masjid atau rumah saudara terdekat.

"Saya hanya menunggang motosikal buruk ini di sekitar kampung ini sahaja," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Telok Durian, Kupang dekat sini semalam.

Abdul Wahab didakwa menunggang motosikal jenis Honda bernombor Plat PCV 9314 melakukan kesalahan itu pada 10 September 2008 kira-kira pukul 7.30 pagi. - KOSMO

*ape nak jadi dah dengan 'koreng' ni. kan dah menyusahkan pakcik tuo ni kan.


14 comments:

Alexandriana Alia said...

sianla ke pakcik ni.. aishh

c-tea said...

apezs...post dalam kotak n kene scroll untuk bace ni susah kan ct...ct tak dpt nak bace post apezs sebb tak ade tetikut...kalau klik nak turun bace yang berada dibawah pun tak boleh...dah semangat nak bace alih-alih widget yang perempuan kat tepi tu yang keluar...hem....

apezs shah said...

|Alexandria| Hehe mmg kesian pakcik ni..

apezs shah said...

|c-tea| yeke?
so kena buat sesuatu la dengan my widget and posting ni. sbb apezsnya ok je.. tapi xsemua org menggunakan lappy atau komputer yg sama size kan.. ermm sorry.

::FAIZ FARISH:: said...

siankan pakcik tu. aku mmg tak setuju saman ekor ni...

misz sheyla said...

mak aih...melampau kot..byk da dgr sal saman ekor ni..membe akak x pernah g kl tetibe dpt saman kat kl..

apezs shah said...

|Faiz| Yes mmg kesian pakcik tu.
tah ape2 laa derang ni..

apezs shah said...

|misz| Yes melapau kan..
ase mcm nak saman je laa balik
derang tu haha.. haish xg KL
tapi kena saman mcmane tu? aiyoo..

niesz said...

cian kat pkcik tu, xpasal2 kena saman,sape punye kje lah ni..

apezs shah said...

|niesz| Tahu takpe.
kesian pakcik tu. sape la nak
byr tukan.. gilerh punya kerja derang ni.

shah-kayrul said...

kesian pakcik tue...tak pasal2 dapat saman...nie la nasib...derang nie saje nak menganiaya orang tua....

apezs shah said...

|abg shah| kesian habis...
betol2.. boleh ke buat mcmtu?
bukan ke salah sisi undang2 ni?

c-tea said...

oke..xpe

apezs shah said...

|c-tea| Okeh takpe.
nti balik kena adjust ape yg patut semula.. TQ :)